ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΚΕΔΕ: «Αναγκαιότητα κατάρτισης Ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου για προσφυγικό»

ΚΕΔΕ: «Αναγκαιότητα κατάρτισης Ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου για προσφυγικό»

Πρόσκληση να παραστεί σε συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προκειμένου να ενημερώσει για θέματα του υπουργείου του, απηύθυνε ο πρόεδρος της, Γιώργος Πατούλης, στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.

Στο επίκεντρο της συνάντησής τους ήταν η συμβολή και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την αναγκαιότητα κατάρτισης Ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν το προσφυγικό ζήτημα και το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο υπουργός, αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται να έχει ουσιαστικό ρόλο και συγκεκριμένες αρμοδιότητες στην ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής για το Προσφυγικό. Επιπλέον, συμφώνησε με το αίτημα της ΚΕΔΕ ότι οι δήμοι απαιτείται να έχουν ενεργό ρόλο και λόγο στη διαχείριση του Προσφυγικού.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος απαιτούνται μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες. Με τη διαδικασία αυτή θα μπορούν να εξασφαλιστούν πόροι και προσωπικό, που θα εργαστεί για την ουσιαστική υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για το Προσφυγικό. Για κατάρτιση του σχεδίου θα υπάρξει στενή συνεργασία των δύο πλευρών, ενώ θα οριστεί και ομάδα εργασίας που θα συμβάλει στην ταχύτερη επίτευξη των στόχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.