ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Aπ. Τζιτζικώστας και δήμαρχοι για τα προβλήματα υδροδότησης της Θεσ/νίκης

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Aπ. Τζιτζικώστας και δήμαρχοι για τα προβλήματα υδροδότησης της Θεσ/νίκης

Τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρο Τσόγκα επισκέφθηκαν, νωρίτερα σήμερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα προβλήματα υδροδότησης που προκλήθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο πολεοδομικό συγκρότημα από τη βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, οι αυτοδιοικητικοί φέρονται να κατήγγειλαν την ΕΥΑΘ για έλλειψη σχεδίου πρόληψης και διαχείρισης της κατάστασης, διατυπώνοντας παράπονα για τη γεωγραφική διανομή του νερού όσο ήταν σε εξέλιξη οι διακοπές, ενώ εξέφρασαν την πρόσθεσή τους να υποβάλλουν τις επόμενες μέρες κοινή αναφορά για κινδύνους σε περίπτωση που υπάρξουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Εκτός από τον Απ. Τζιτζικώστα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελόκηπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τους υπεύθυνους της ΕΥΑΘ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. “Είναι πραγματικά αίσχος για μία πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη να μην έχει εδώ και επτά μέρες νερό, να ταλαιπωρούνται χιλιάδες συμπολίτες μας και να τίθενται σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας” είπε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: “Ζητώ και περιμένω εντός της ημέρας από τους αποκλειστικά υπεύθυνους γι’ αυτή την κατάσταση να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Την άμεση παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, αποδίδοντας σ’ αυτή ανικανότητα και αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης. “Δεν είχαν καν σχέδιο διαχείριση του 70 έως 75% του νερού που ήταν διαθέσιμο από τον Αλιάκμονα έτσι ώστε εκ περιτροπής να πάει το νερό σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν από την πλευρά της ΕΥΑΘ και από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία έχει την πολιτική ευθύνη πάνω στη ΕΥΑΘ, ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα” σημείωσε ο κ. Κυρίζογλου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε το ερώτημα, “ποια είναι τα μέτρα που πήρε (η ΕΥΑΘ) για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και ποια τα μέτρα συντήρησης που έλαβε” και σημείωσε: “να μείνει μισή μέρα η πόλη χωρίς νερό όλοι το καταλαβαίνουμε, αλλά να μείνει μία εβδομάδα χωρίς νερό δεν γίνεται”.

“Αυτό είναι το συνολικό λάθος της ΕΥΑΘ” πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης, ενώ σε ερώτηση περί παραίτησης της διοίκησης της εταιρείας απάντησε: “Δεν με ενδιαφέρει να παραιτηθεί, εμένα με ενδιαφέρει να έρθει το νερό”.

Για “Γολγοθά” που έζησε η πόλη, μίλησε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “αυτό πραγματικά δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Ο δήμος μας στέγνωσε κυριολεκτικά”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.