Λάβρος ο Γ. Καμίνης για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως: «Το πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο, των υπουργών…» (φωτό)

Λάβρος ο Γ. Καμίνης για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως: «Το πρόβλημα έχει ονοματεπώνυμο, των υπουργών…» (φωτό)

Συγκεκριμένες ευθύνες επιρρίπτει ο Γιώργος Καμίνης όσον αφορά τη θλιβερή κατάσταση, που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως με κυριότερο πρόβλημα τους χρήστες ναρκωτικών. Ο δήμαρχος Αθηναίων απευθύνεται ξεκάθαρα προς τα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, κατηγορώντας ανοιχτά τους επικεφαλής των.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος της Αθήνας επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο στην κυβέρνηση.

«Δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά είναι και πολιτική. Είναι μία πίεση προς τους βασικούς υπεύθυνους, τους οποίους επιτέλους πρέπει να κατονομάσουμε. Είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Τόσκας και ο υπουργός Υγείας ο κ. Ξανθός, οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα για το θέμα των ναρκωτικών. Το ζήτημα, έχει τρεις όψεις. Την πρόληψη, τη θεραπεία και την καταστολή. Εκεί η πολιτεία είναι απούσα. Πρώτα από όλα πρέπει να έχουμε μία αστυνομία παρούσα εκεί. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν φθάσει στο έσχατο στάδιο της εξαθλίωσης και όποιος περάσει βράδυ από εκεί το καταλαβαίνει. Είναι πια και θέμα του υπουργείου Υγείας. Έχω ζητήσει εδώ και περισσότερο από δύο μήνες συνάντηση με τον κ. Ξανθό για να το συζητήσω το θέμα, να του πω ότι πρέπει να γίνουν χώροι εποπτευόμενης χρήσης ουσιών και ακόμη δεν μου έχει κάνει την τιμή ούτε καν να μου απαντήσει. Διάβασα για τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης τον Ντε Μπλάζιο, ο οποίος έχει τα μέσα και τις αρμοδιότητες και θα φτιάξει τέσσερις χώρους ελεγχόμενης χρήσης ακριβώς για να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους από τον επικείμενο θάνατο, αλλά και να κρατήσει την πόλη του σε μία κατάσταση όπου δεν θα γίνεται δημόσια χρήση ναρκωτικών. Αν η κυβέρνηση είχε φέρει μία τροπολογία να νομιμοποιηθεί η ύπαρξη αυτών των κέντρων, θα είχε αρχίσει να λύνεται το πρόβλημα της πόλης και να περιορίζεται ο θάνατος στον δρόμο».

Για τους χώρους ελεγχόμενης χορήγησης ο δήμαρχος Αθηναίων είπε: «Εγώ λέω τουλάχιστον να αρχίσει η συζήτηση για αυτό. Δεν είμαι ειδικός σ’ αυτά τα πράγματα αλλά το βλέπω σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο έσχατο στάδιο. Και η στεγνή θεραπεία έχει και αυτή την ωφέλειά της, αλλά είναι για άλλου τύπου τοξικοεξαρτημένους. Για αυτόν που έχει βυθιστεί στην τοξικοεξάρτηση, αυτή είναι η μόνη διέξοδος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.