ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Περιφέρεια Αττικής και η Ρένα Δούρου απαντούν στο Βασίλη Καπερνάρο για τη φωτιά στο Μάτι

Η Περιφέρεια Αττικής και η Ρένα Δούρου απαντούν στο Βασίλη Καπερνάρο για τη φωτιά στο Μάτι

Στο δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο για όσα ισχυρίστηκε για τη φωτιά στο Μάτι απάντησαν η Περιφέρεια Αττικής και η Ρένα Δούρου!

Ο δικηγόρος της Βαρβάρας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος, σε δήλωση του ανέφερε ότι είχε ενημερωθεί η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, πως δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά το σχέδιο πολιτικής προστασίας αλλά όπως αποδείχθηκε δεν έκανε τίποτα απολύτως.

Η θέση της Περιφέρειας για όσα ισχυρίστηκε ο δικηγόρος:

«Σχετικά με το δημοσίευμα που αναφέρεται σε δηλώσεις δικηγόρου, σχετικά με τα πρακτικά συνεδρίασης του Δήμου Μαραθώνα. Σύμφωνα με αυτές, η Περιφερειάρχης είχε ενημερωθεί ότι δεν λειτουργούσε ικανοποιητικά το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα. Ως γνωστόν οι Δήμοι ούτε ελέγχονται από την αιρετή Περιφέρεια ούτε είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν στην αιρετή Περιφέρεια τις αποφάσεις τους ή τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Αν κάποια από αυτά χρειάζεται να υποβληθούν για έλεγχο νομιμότητας, αυτά τίθενται προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που δεν έχει καμία σχέση με την αιρετή Περιφέρεια. Με απλά λόγια: η Περιφέρεια δεν είναι ο Προϊστάμενος ούτε ο Επιθεωρητής των Δήμων. Εξ αυτών συνάγεται ότι η Περιφερειάρχης και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ουδεμία γνώση είχαν ή μπορούσαν να έχουν για ύπαρξη ή μη ύπαρξη οιουδήποτε σχεδίου του Δήμου Μαραθώνα».

Επίσης, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με δήλωση της στα social media απάντησε στον δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο αναφέροντας για το αν γνώριζε η Περιφέρεια το σχέδιο του Δήμου Μαραθώνα:

«Επειδή είπαμε ότι θα τα λέμε όλα από εδώ πλέον.

Διάβασα σε μία κυριακάτικη εφημερίδα, ότι γνωστός δικηγόρος συγγενών θυμάτων της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική, επιχειρεί να ρίξει ευθύνες στην Περιφέρεια σχετικά “με έλλειψη επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Μαραθώνα για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας και για το σχέδιο πολιτικής προστασίας…και για επιχειρησιακό…”.

Κύριος οίδε τι εννοεί για την καταστροφή στο Μάτι.

Του φταίει η Δούρου και η Περιφέρεια Αττικής.

Και αυτό έπρεπε και καλά να το γνωρίζω εγώ για να… επέμβω.

Ας μάθει λοιπόν μια και καλή τα εξής:

οι Δήμοι δεν ελέγχονται από την αιρετή Περιφέρεια.

Οτιδήποτε χρειάζεται να υποβάλλουν για έλεγχο νομιμότητας, το θέτουν προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που δεν έχει καμία σχέση με την αιρετή Περιφέρεια.

Μαθαίνω ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος υπηρετεί και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως αιρετός.

Άρα θα όφειλε να γνωρίζει…

Η επιβεβλημένη απόδοση ευθυνών και ο σεβασμός στις οικογένειες των θυμάτων δεν υπηρετείται με τη διασπορά ψεμμάτων και την ασύγγνωστη άγνοια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.