ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στην πρώτη φθινοπωρινή δημοσκόπηση η ΝΔ «παίρνει κεφάλι» 10 μονάδων από ΣΥΡΙΖΑ αλλά… πέφτει! – Υψηλό ποσοστό ο Λαϊκός Σύνδεσμος [γραφήματα]

Στην πρώτη φθινοπωρινή δημοσκόπηση η ΝΔ «παίρνει κεφάλι» 10 μονάδων από ΣΥΡΙΖΑ αλλά… πέφτει! – Υψηλό ποσοστό ο Λαϊκός Σύνδεσμος [γραφήματα]

Με δέκα ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη φθινοπωρινή δημοσκόπηση που έκανε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

H Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνει το 27,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα όχι απλώς παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5%, αλλά ισχυροποιεί και την θέσητης. Το 7,5% στην απόλυτη πρόθεση ψήφου δείχνει ότι μπορεί να φτάσει και το 9% στην κάλπη…

Ανοδος κατά μία ποσοστιαία μονάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έφτασε το 5,5% (έναντι 4,5% στην προηγούμενη μέτρηση). Ιδιο ποσοστό (5,5%) συγκεντρώνει και το ΚΚΕ. 

Ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 3,5% ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 2% και το Ποτάμι 1,5%.

Τον Ιούλιο, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση, το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου ήταν 11,5% (28,5%, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ).

Δηλαδή μειώθηκε η διαφορά ως αποτέλεσμα της μειωμένης απήχησης της ΝΔ στην κοινωνία. Και πώς να μην είναι; Τι διαφορά έχει ο Σ.Θεοδωράκης του Ποταμιού από τον Κ.Μητσοτάκη; Την ομάδα αίματος, ίσως… Ο πολιτικός τους λόγος είναι ακριβώς ο ίδιος…

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία, είναι ότι το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες (85,5%).

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο επτά στους 100 Έλληνες.

«Καχύποπτη» εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων, ενώ, αντίθετα, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Nα σημειώσουμε πάντως, ότι γενικά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δίνει αρνητικές δημοσκοπήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, αλλά και τους ΑΝΕΛ (τον Σεπτέμβριο του 2015 τους έδειχνε σίγουρα εκτός Βουλής) χωρίς πάντα να επιβεβαιώνονται στις εκλογές…

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός.

.Αναλυτικά οι κάρτες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.