ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Με 12,5 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά η ΝΔ – Τρίτη δύναμη ο Λαϊκός Σύνδεσμος (πίνακες)

Νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Με 12,5 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά η ΝΔ – Τρίτη δύναμη ο Λαϊκός Σύνδεσμος (πίνακες)

«Κεφάλι» 12,5 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 28,5%  έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα δείχνει περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση που είχε γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου. Τότε η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 10%: 27,5% για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7.5%.

Η πρόθεση ψήφου

ΝΔ 28,5%

ΣΥΡΙΖΑ 16%

ΧΑ 7,5%

ΚΚΕ 5,5%

Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,5%

ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας (Ζωή Κωνσταντοπούλου) 2%

Το Ποτάμι, Λαϊκή Ενότητα 1,5%

Άλλο 6,5%

«δεν ξέρω/δεν απαντώ» 20,5%

Στην παράσταση νίκης η σημερινή δημοσκόπηση καταγράφει ότι το 62% θεωρεί ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 30,5%  έναντι 17% του πρωθυπουργού, στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Παράσταση νίκης

ΝΔ 62%

ΣΥΡΙΖΑ 13%

«άλλο κόμμα» 5%

«δεν ξέρω/ δεν απαντώ» 20%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Μητσοτάκης 30,5%

Τσίπρας 17%

Κανένας 47,5%

Η έρευνα έγινε κατά το διάστημα από τις 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.500 ατόμων.

Οκτώ στους δέκα δηλώνουν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 8,5% έχει αντίθετη άποψη. Από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι ικανοποιήμενοι μόνο το 5,5%, ενώ το 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι.

Όσον αφορά στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών το 64,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.