ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δημοσκόπηση: Έντεκα μονάδες μπροστά η ΝΔ – Στο 17% ο ΣΥΡΙΖΑ (φωτό)

Δημοσκόπηση: Έντεκα μονάδες μπροστά η ΝΔ – Στο 17% ο ΣΥΡΙΖΑ (φωτό)

Νέα δημοσκόπηση που έρχεται στο φως για κάνει λόγο για διαφορά έντεκα μονάδων ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ με το επόμενο μεγαλύτερο ποσοστό που να ακολουθεί να είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος, δηλαδή το λευκό.

Βουβή, αλλά μάλλον οριστική αποχώρηση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, παγίωση της διαφοράς υπέρ της Ν.Δ. αλλά και μαζική έξοδο των ψηφοφόρων (έμμεσα ή άμεσα) από την εκλογική διαδικασία καταγράφει παράλληλα ο «Σφυγμός» του Οκτωβρίου, η δεύτερη μηνιαία έρευνα της Prorata.

Αναλυτικότερα η δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων (με πιθανότητα επιλογής ίση ή μεγαλύτερη του 50%) στο σύνολο των ερωτηθέντων καταγράφεται ως εξής (στην παρένθεση το αντίστοιχο ποσοστό του Σεπτεμβρίου):

• ΣΥΡΙΖΑ 17% (18%)

• Ν.Δ. 28% (26%)

• ΚΚΕ 13% (11%)

• Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 10% (12%)

• Ποτάμι 9% (9%)

• Χρυσή Αυγή 8% (9%)

• Ένωση Κεντρώων 7% (8%)

• Πλεύση Ελευθερίας 6% (5%)

• ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5% (4%)

• Λαϊκή Ενότητα 5% (5%)

• Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% (4%)

Η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 25% και τα Λευκά/ Ακυρα στο 22%.

Εκτιμάται ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα έχει: 

Βελτιωθεί σημαντικά-1(0)

Βελτιωθεί λίγο-4(5)

Μείνει η ίδια-29(33)

Χειροτερεύσει λίγο-31(31)

Χειροτερεύσει σημαντικά-33(29)

Δεν ξέρω- Δεν απαντώ- 2(2)

Ποια είναι η εκτίμηση για την προσωπική σας οικονομική κατάσταση. Μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα έχει: 

Βελτιωθεί σημαντικά-1%

Βελτιωθεί λίγο-4%

Μείνει η ίδια-29%

Χειροτερεύσει λίγο-31%

Χειροτερεύσει σημαντικά-33%

Δεν ξέρω- Δεν απαντώ-2%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.