Δημοσκόπηση: «Όχι» λένε οι Γερμανοί για κούρεμα του ελληνικού χρέους

Δημοσκόπηση: «Όχι» λένε οι Γερμανοί για κούρεμα του ελληνικού χρέους

«Όχι» σε κούρεμα του ελληνικού χρέους λέει η πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Bild. 

«Οι Γερμανοί δεν θέλουν ελάφρυνση του χρέους», γράφει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει ότι «ένας στους δύο πολίτες (46,4%) θεωρούν ότι, το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα ήταν άδικο για τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ» σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA.

Αντίθεται σχεδόν ένας στους πέντε Γερμανούς (το 18,4%) δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη, ενώ ένας στους δέκα (9,1 %) υποστηρίζει ότι δεν τον νοιάζει.

Στο κόμμα της Μέρκελ, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους βαυαρούς εταίρους τους, τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) το ποσοστό φθάνει το 57,6%  αλλά στα υπόλοιπα κόμματα οι ψηφοφόροι εμφανίζονται διχασμένοι.

Στους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) το ποσοστό κυμαίνεται από 12,1% έως 60,7%, στο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα (AFD) από 13,1% έως 68,7%. Στο κόμμα του «μεγάλου συνασπισμού», τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το ποσοστό κυμαίνεται από 26,5% έως το 50,1%, στο κόμμα Die Linke (Αριστερά) το ποσοστό κυμαίνεται από 33,3% έως 34,7% και στο κόμμα των Πρασίνων το ποσοστό κυμαίνεται από 20,9% έως 30,1%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, οι Γερμανοί εμφανίζονται διχασμένοι. Περίπου τρεις στους δέκα Γερμανούς τάσσονται υπέρ του Grexit (28,9%) ενώ το 31,5% τάσσεται κατά της αποχώρησης της χώρας από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Το 12% των Γερμανών, τέλος, απαντά ότι δεν ενδιαφέρεται αν θα παραμείνει αν η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.