ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 23,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (φωτό)

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 23,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (φωτό)

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Κάπα Research» για λογαριασμό εφημερίδας η δυσαρέσκεια στην δικομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποτυπώνεται με μελανά χρώματα. 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης παρουσιάζουν μάλιστα μια αντικομματική βουλή.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 23,5% έναντι 16,4% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά 7,1 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,6%, το ΚΚΕ 5,9%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα: dimoskopisi pinakas

Εξάλλου, το 3,9% απαντά πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το λευκό / άκυρο φτάνει στο 2%, ενώ το 11,6 δηλώνει αναποφάσιστο και ένα 12,5% απαντά πως δεν θα ψηφίσει.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο, αν γίνονταν σήμερα εκλογές;» το 48% λέει «Νέα Δημοκρατία», και το 22% «ΣΥΡΙΖΑ», ενώ το 18,5% απαντά «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιγουράρει ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 31%, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά το 23,5% των ερωτηθέντων.

Ωστόσο, το εκλογικό σώμα εμφανίζεται απόλυτα διχασμένο ως προς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Ειδικότερα, το 47% ζητεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση, ενώ το 40,5% τάσσεται υπέρ της άμεσης προσφυγής στην κάλπη.

Τέλος, ως προς την πιθανότητα διενέργειας ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με θέμα την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, το 44% τάσσεται κατά, ενώ το 31,5% δηλώνει πως θέλει ένα δημοψήφισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από «Το Βήμα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.