Κοζάνη: Συμβολικός αποκλεισμός για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Κοζάνη: Συμβολικός αποκλεισμός για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Σε συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής πύλης του μεγαλύτερου ατμοηλεκτρικού σταθμού της χώρας προχώρησαν περιφερειακοί σύμβουλοι της μείζονος και ορισμένοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου δυτικής Μακεδονίας, αντιδρώντας στην πώληση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι διεμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν «να ξεπουληθεί η ΔΕΗ και να γίνει η Δυτική Μακεδονία “κρανίου τόπος”» και όπως εξήγησαν, η συμβολική κινητοποίηση έξω από τις πύλες της ΔΕΗ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση: «Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε όσους θέλουν να ξεπουλήσουν τη γη και τα νερά και να εξαθλιώσουν τη Δυτική Μακεδονία».

Οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, η αποκατάσταση του περιβάλλοντος, των δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων γης αλλά και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας σύμφωνα με τους οργανωτές της κινητοποίησης, βρίσκονται σε ύψιστη προτεραιότητα και όπως δήλωσαν «επιχειρείται το ξεπούλημα της ΔΕΗ χωρίς επενδύσεις και χωρίς καμία διασφάλιση της βιωσιμότητας της ΔΕΗ».

Εκτός από τους περιφερειακούς Σύμβουλους των συνδυασμών του περιφερειακού συμβουλίου «Συμμαχία των Πολιτών» του Γιώργου Δακή, «ΕΛΠΙΔΑ» της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου τους ανεξάρτητους σύμβουλους Σταύρο Καμπουρίδη και Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, δήλωσαν συμμετοχή και συμπαράσταση στον αγώνα οι ενεργειακοί Δήμοι Κοζάνης Εορδαίας και Αμυνταίου, το ΕΒΕ Κοζάνης, τα εργατικά συνδικάτα «Σπάρτακος» και «Ένωση» και φορείς από την ΠΕ Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΜΠΕ

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.