5 μονάδες μειώθηκε η διαφορά ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μόλις ένα μήνα! – Το 40% δεν βλέπει τη ΝΔ ως «εναλλακτική λύση»

5 μονάδες μειώθηκε η διαφορά ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μόλις ένα μήνα! – Το 40% δεν βλέπει τη ΝΔ ως «εναλλακτική λύση»

Μειώθηκε κατά 5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (τουλάχιστον αυτό το προβάδισμα που υποστήριζε η προηγούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Θράκης ότι είχε η ΝΔ) μέσα σε ένα μήνα!

Τώρα (υποτίθεται ότι…) προηγείται με 13 ποσοστιαίες μονάδες η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της ΠΑΜΑΚ για τον ΣΚΑΪ, την πρώτη μετά το καλοκαίρι.

Ενα άλλο πολύ σημαντικό εύρημα από μια πλατφόρμα που παραδοσιακά βγάζει αρνητικές δημοσκοπήσεις για το κυβερνητικό σχήμα είναι ότι το 40% είτε απαντά ότι «δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές», είτε δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο.

Άρα το 40% δεν βλέπει τη ΝΔ ως «εναλλακτική λύση»…

Αναλυτικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ εμφανίζεται να έχει χάσει 2,5 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιστρόφως κερδίσει 2,5 μονάδες.

Ακόμα, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέσα στο επόμενο χρόνο ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση, το 28% πιστεύει ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει, το 22,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει, 7,5% πιστεύει ότι μάλλον θα βελτιωθεί, 2% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και 1% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί.

Το 58,5% των ερωτώμενων αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, το 34% απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο, αλλά δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, ενώ το 6% δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ το 46% αναφέρει ότι δεν πείστηκε, το 47,5% ότι δεν τον παρακολούθησε και 6% δηλώνει ότι πείστηκε. Αντίστοιχα, το 38% αναφέρει ότι δεν πείστηκε από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το 41,5% ότι δεν τον ακολούθησε και το 19,5% ότι πείστηκε.

Το 75,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις στη χώρα, το 18% εκτιμά ότι δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις επενδύσεις ενώ το 6,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «ποιον θα επιλέγατε» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται με 28% και ακολουθούν οι Γ. Καμίνης, Στ. Θεοδωράκης και Ν. Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιον υποψήφιο θα επιλέγατε», οι πολίτες απαντούν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φώφη Γεννηματά 28% (εύρος διακύμανσης από 17,5% έως 38,5%)
Γιώργος Καμίνης: 20% (εύρος διακύμανσης από 11% έως 29%)
Σταύρος Θεοδωράκης 17% (εύρος διακύμανσης από 8,5% έως 26%)
Νίκος Ανδρουλάκης 12,5% (εύρος διακύμανσης από 4,5% έως 20,5%)
Γιάννης Ραγκούσης 3,5% (εύρος διακύμανσης από 0,5% έως 8%)
Γιάννης Μανιάτης 2,5% (εύρος διακύμανσης από 0,5% έως 6,5%)
Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 16,5%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.