Μπροστά η ΝΔ μπροστά με 12.86% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll

Μπροστά η ΝΔ μπροστά με 12.86% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της  Opinion Poll

Δημοσκόπηση της Opinion Poll, εκτός από την πρόθεση ψήφου, σφυγμομετρά και την άποψη των πολιτών για την κυβέρνηση σχεδόν 3 χρόνια μετά την εκλογή της, αλλά και την δυνητική απήχηση των κομμάτων.

Πρόκειται για το λεγόμενο «ταβάνι» ή «οροφή» των κομμάτων, δηλαδή κατά πόσο θα μπορούσαν να ψηφίσουν οι πολίτες ένα κόμμα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το Κίνημα Αλλαγής απέχει μόλις 3,45 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή η «οροφή» της ΝΔ φτάνει στο 34.96% , του ΣΥΡΙΖΑ στο 21.07%, για το Κίνημα Αλλαγής στο 17.62% , του ΚΚΕ 12.85% , της Ένωσης Κεντρώων στο 9.57%, της Χρυσής Αυγής στο 8,12% και των ΑΝΕΛ στο 5,44%.

Τώρα όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ προηγείται με 11.74% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24,5%, το κυβερνών κόμμα 13,64%, το Κίνημα Αλλαγής 7,5%, το ΚΚΕ 5,1%, Χρυσή Αυγή 3,7 και εκτός βουλής η Ένωση Κεντρώων με 1,93%.

Αλλά αν αφαιρέσουμε λευκά, άκυρα και αποχή, δηλαδή πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η διαφορά υπέρ της ΝΔ φτάνει στο 12.86%.

Και αυτό διότι τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

  • ΝΔ: 29,02%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 16,16%
  • Κίνημα Αλλαγής: 8,88%
  • ΚΚΕ: 6,04%
  • Χρυσή Αυγή: 4,38%

Εκτός βουλής:

Ένωση Κεντρώων: 2,28%

ΑΝΕΛ: 1,01%

Πλεύση Ελευθερίας: 1,02%

To 74,63% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η χώρα πήγε χειρότερα επί ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Πάνω από 1 στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 έχουν αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη για την κυβέρνηση (42,86%).

Οι πολίτες ρωτήθηκαν και για το κοινωνικό μέρισμα, με το 39,57% να εκτιμούν ότι η κυβέρνηση προώθησε υπερβολικούς φόρους και τώρα μοιράζει ένα κομμάτι ψωμί για πελατειακούς και μικροκομματικούς λόγους

Σχετικά με το ποιά κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική για να βγάλει τη χώρα από την κρίση:

Το 47,26% δε θεωρεί κανέναν εκ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη ικανό για πρωθυπουργό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.