ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέα δημοσκόπηση: Δεν «τραβάει» η ΝΔ και η «ψαλίδα» συνεχίζει να «κλείνει»

Νέα δημοσκόπηση: Δεν «τραβάει» η ΝΔ και η «ψαλίδα» συνεχίζει να «κλείνει»

Ακόμα μία δημοσκόπηση δείχνει την διαφόρά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται αν και το προβάδισμα το διατηρεί η «γαλάζια» παράταξη αλλά είναι σαφές ότι δεν… «τραβάει».

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Alco, για λογαριασμό ηλεκτρονικού και ραδιοφωνικού ΜΜΕ και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 15 με 18 Δεκεμβρίου.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 22,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, το Κίνημα Αλλαγής 7,8%, η Χρυσή Αυγή 6%, το ΚΚΕ 5,2%, η Λαϊκή Ενότητα 2,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,1% και η Ένωση Κεντρώων 2,1%.

Άλλα κόμματα ψηφίζει το 4,2%, λευκό το 2,7% και την αποχή επιλέγει το 13%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,7%.

Σε έρευνα της ίδιας εταιρείας στις 12 με 14 Νοεμβρίου, τα ποσοστά ήταν αντίστοιχα: ΝΔ 22,4%, ΣΥΡΙΖΑ 16,4%, Κίνημα Αλλαγής 5,3%, ΧΑ 6,2%, ΚΚΕ 4,9%, ΛΑΕ 2,5%, ΑΝΕΛ 2%, ΕΚ 2%, άλλα κόμματα 6,7%, λευκό 3,1%, αποχή 12% και η αδιευκρίνιστη ψήφος ανερχόταν στο 14,7%.

Σύμφωνα με την έρευνα της 15ης με 18η Δεκεμβρίου, τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή στα έγκυρα διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 26,8%, ΣΥΡΙΖΑ 20,1%, Κίνημα Αλλαγής 9,3%, ΧΑ 7,1%, ΚΚΕ 6,2%, ΛΑΕ 3,1%, ΑΝΕΛ 2,5%, ΕΚ 2,5%, άλλα κόμματα 5% και οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 17,4%.

Αυτή η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τα ευρήματα της έρευνας της Κάπα Research που και αυτή έβλεπε την «ψαλίδα» να κλείνει στις 4,8 μονάδες και όπως όλα δείχνουν η ιστορία με τα μη πωληθέντα πυρομαχικά μάλλον κόστισε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση παρά της απέδωσε κάποια πολιτικά κέρδη

Η δημοσκόπηση προέβλεπε στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ να λαμβάνει 21,8% έναντι 17% για το ΣΥΡΙΖΑ, με το Κίνημα Αλλαγής στην τρίτη θέση, να λαμβάνει 8,7%. Στο 25,8% ανέρχεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Να σημειωθεί ότι οι ΑΝΕΛ και ίσως και η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ μπορούν να επιτύχουν την είσοδό τους στην Βουλή καθώς η έρευνα αφορά την πρόθεση ψήφου και όχι αναγωγή η οποία θα έβγαζε και το τελικό προβλεπόμενο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH

ΣΥΡΙΖΑ 17

ΝΔ 21,8

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 7,1

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 8,7

ΚΚΕ 5,9

ΑΝΕΛ 2,4

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,2

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1,7

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,4

ΑΛΛΟ 4,9

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 25,8

Αυτό που δείχνει η δημοσκόπηση είναι αυτό που το pronews.gr από καιρό διέβλεπε. Η ΝΔ δεν μπορούσε να «κεφαλαιοποιήσει» την κυβερνητική φθορά ενώ όπως όλα δείχνουν η ιστορία με τα μη πωληθέντα τελικώς πυρομαχικά στην Σ.Αραβία και την αναγκαστική πλέον καταστροφή τους με χρήματα των Ελλήνων, τελικώς κόστισε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Μια υπόθεση που τελικά στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο 66 εκατομμύρια ευρώ ως διαφυγόντα κέρδη και θα στοιχίσει άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ για να καταστραφούν τα πυρομαχικά αυτά. Μελλοντικά βέβαια θα στοιχίσει περίπου 1 δισ. ευρώ αφού καμία χώρα δεν θα επιχειρήσει να αγοράσει πλεονάζον υλικό από την Ελλάδα μετά από όσα συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα ήταν «μια τρύπα στο νερό»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.