MRB: Το Σκοπιανό καταποντίζει την κυβέρνηση – Η ΝΔ οδεύει προς αυτοδυναμία

MRB: Το Σκοπιανό καταποντίζει την κυβέρνηση – Η ΝΔ οδεύει προς αυτοδυναμία

Η δημοσκόπηση της MRB δείχνει αυτό που είναι ήδη γνωστό. Το Σκοπιανό εξελίσσεται σε «ταφόπλακα» για την κυβέρνηση και η αυτοδυναμία δείχνει να έχει «κλειδώσει» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περίπτωση εκλογών όποτε κι αν γίνουν.

‘Άλλωστε φαίνεται και από ποσοστό άρνησης των πολιτών στην συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στην ίδια δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31% έναντι 21,2% του κυβερνώντος κόμματος και ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 8,9%, Χρυσή Αυγή 7,1%, ΚΚΕ 5,8%, Ενωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 1,8%, Ελληνική Λύση 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Προσοχή μιλάμε για πρόθεση ψήφου και όχι για εκλογική επιρροή που είναι η πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης

Το ποσοστό εκεί είναι αρκετές μονάδες μεγαλύτερο και ξεπερνάει το όριο της αυτοδυναμίας άλλωστε επιβεβαιώνεται αυτό από όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 3,4% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 7,2% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 8,6%.

Η ΝΔ έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 35,8% καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 55,4% έναντι 19,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα και στο ερώτημα ποιος θεωρείται καλύτερος πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας 32,6% έναντι 22,8% του Αλέξη Τσίπρα.

Να πούμε πως συνήθως ο εκάστοτε νυν πρωθυπουργός στις δημοσκοπήσεις έχει καλύτερα ποσοστά από τον διεκδικούντα την πρωθυπουργία ακόμα κι αν το κόμμα του χάνει δημοσκοπικά, αλλά πλέον ο Α,Τσίπρας έχει χάσει και αυτό το πλεονέκτημα.

Όσον αφορά στο Σκοπιανό το 68,3% κρίνει αρνητικά και σίγουρα αρνητικά τη συμφωνία των Πρεσπών με μόλις το 12,8% να εκφράζει θετική άποψη.

Στην ερώτηση για το αν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο μετά τις 21 Αυγούστου, σίγουρα ή μάλλον απαντά το 49,9% έναντι 34,6% που έχει αντίθετη άποψη.

Οι ερωτηθέντες εκφράζονται επίσης αρνητικά για το ενδεχόμενο βελτίωσης της οικονομίας και των προσωπικών οικονομικών τους με ποσοστό 65,2% και 65,3% αντίστοιχα με ένα 34,6% να απαντά θετικά στο ερώτημα «αν σας δινόταν η ευκαιρία να φύγετε από τη χώρα θα το κάνατε;».

Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 22 έως 29 Ιουνίου 2018).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.