B.Λεβέντης: «Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση- Ο Καμμένος θα μπει στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ»

B.Λεβέντης: «Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση- Ο Καμμένος θα μπει στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ»

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, με αφορμή τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Ο Βασίλης Λεβέντης παραχώρησε συνέντευξη, αποκαλύπτοντας πως τον πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και του είπε ότι «πέταξε εκτός το ΔΝΤ».

Πιο αναλυτικά ορισμένες από τις ατάκες του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων:

«Και για τους δύο (Τσίπρα και Καμμένο) έχω να πω ότι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου».

«Καθυστερήσαμε. Νωρίτερα το κλίμα θα ήταν πιο ευμενές».

«Δεν είναι θετικό το αποτέλεσμα της χθεσινής απόφασης».

«Ή να μας πετάξουν έξω ή να τα δεχτούμε όλα. Όχι εγώ δεν το δέχομαι αυτό το δίλημμα. Μια οικουμενική κυβέρνηση, χωρίς Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, θα μπορούσε να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις».

«Υπήρχε τρίτη λύση: Να συνενωθεί ο πολιτικός κόσμος. Έστω και τώρα μπορούμε να φτιάξουμε μια κυβέρνηση 250 εδρών… Λένε όμως του Μητσοτάκη 5-6 βουλευτές να μην μπει σε οικουμενική. Ο Τσίπρας έχει 5-6 τρελούς υπουργούς

που του λένε, κάναμε τόσον καιρό να βγούμε κυβέρνηση, …»

«Όταν βλέπω τον Τσίπρα να πανηγυρίζει, φοβάμαι περισσότερο».

«Με πήρε τηλέφωνο ο Τσίρπας. Ήταν πολύ αισιόδοξος. Μου είπε ότι μίλησε με τους άλλους αρχηγούς. Μου είπε ότι πετύχαμε, τρόπον τινά, να πετάξουμε έξω το ΔΝΤ… Αλλά εγώ λέω ότι χωρίς ΔΝΤ δεν βγαίνουμε στις αγορές. Μου είπε ότι σε τρεις φάσεις θα κριθεί το θέμα του χρέους».

«Τι είναι αυτός ο κόφτης, τον ρώτησα. Μου είπε ότι ήθελαν μια εξασφάλιση. Μου είπε για τον κόφτη, ότι θα γίνεται κάθε 1η Μαΐου… Μου είπε ότι φοβάται το 2019… Σαν να μου έλεγε σιγά μην είμαι εγώ πρωθυπουργός».

«Είμαστε ένας τρύπιος ντενεκές, που ό,τι κι αν ρίξεις, φεύγει από τον πάτο».

«Ο Μητσοτάκης έκαψε το χαρτί του. Ένας αρχηγός ζητάει εκλογές όταν έχει έτοιμη πρόταση».

«Αφήστε με να κρίνω λίγο αυτές τις μέρες, που ο Τσίπρας θριαμβολογεί».

«Η πρώτη μου ρήση ήταν ότι θα γίνουν εκλογές Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Είπα για Ιούνιο εκλογές γιατί υπήρχε μια σκέψη στον Τσίπρα να κάνει εκλογές για να κάνουμε την δεξιά παρένθεση…»

«Μήπως έχουμε Σακελλαριάδα λέω, μετά από λίγες μέρες, αφού σκεφτούν τι ψήφισαν… Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ένα DNA αντιευρωπαϊκό…».

«Οι βουλευτές του Τσίπρα έχουν προσωπικότητα».

«Ο Τσίπρας δημιουργεί ευφορία που αποβλέπει στη δεύτερη ψηφοφορία. Θα τα ψηφίσουν και στη δεύτερη ψηφοφορία. Αλλά το φθινόπωρο δεν θα αντέξει άλλο η κοινωνία…».

«Μέχρι το φθινόπωρο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει το 3%».

«Φοβάμαι ότι δεν θα κάνουν μεταρρυθμίσεις…

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν αγαπούν την Ευρώπη. Κάνουν ό,τι κάνουν για να μείνουν στην εξουσία».

«Θα ζητήσω να πάνε οι δύο μεγάλοι μαζί, γιατί αλλιώς δεν θα έρθουν επενδύσεις. Δεν θα έρθει κανείς…

«Αν χάσει ο Τσίπρας θα πρέπει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση. Το κόμμα του πρέπει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση».

«Αν δεν γίνει ευρεία κυβέρνηση, δεν θα έρθει άνθρωπος να επενδύσει στη χώρα μας».

«Η λύση είναι Οικουμενική κυβέρνηση, κυβέρνηση τεχνοκρατών».

«Στη Βουλή έρχονται άνθρωποι που θέλουν διορισμό…».

«Δείξτε μου έναν πολιτικό που διαχώρισε τη θέση του όταν γινόντουσαν τα μύρια όσα, από τη Νένα Δημοκρατία, από το ΠαΣοΚ, από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο τι έκανε ο Τσίπρας; Έλεγε ότι θα τα αναιρέσω όλα…».

«Η Ελλάδα θέλει μια κυβέρνηση 270 εδρών…».

«Ο κύριος Τσίπρας απλά θέλει να μείνει στην εξουσία λίγο ακόμα. Κι εγώ του λέω όσο μένει επιβαρύνει τη θέση του».

«Αυταπάτη είναι ότι πίστευε, χωρίς δόλο. Το ψέμα έχει δόλο».

«Εγώ συμπαθώ τον κύριο Τσίπρα και τον λυπάμαι… Τον έβλεπα και έλεγα, αύριο θα ζεματιστεί…».

«Αν θέλεις να σε ξαναπάρω αύριο, μου είπε ο κύριος Τσίπρας, αν θέλεις να σου εξηγήσω κάτι παραπάνω. Τα ίδια είπες και στους άλλους, τον ρώτησα. Ακριβώς τα ίδια, μου είπε».

«Ο κόφτης είναι Big brother».

«Καλύτερα βάζαμε μέτρα για την κάβα, παρά τον κόφτη».

«Έξω έχουν κακή πληροφόρηση για την Ελλάδα…».

«Δεν έχει άδικο σε όλα η κυβέρνηση».

«Δεν βάζει τους επενδυτές σε ίση μοίρα. Ψάχνουμε για απατεώνες….».

«Η συμφωνία ταπεινώνει τη χώρα».

«Αν ο Χίτλερ κέρδιζε τον κόσμο, θα έκανε καλύτερη συμφωνία με τους ηττημένους…. Θα έλεγε δώστε κάτι κάθε χρόνο. Ακόμα και στις χειρότερες συνθήκες ειρήνης ο νικητής, σέβεται τον ηττημένο, Τώρα μας λένε δεν θα ερωτάται κανείς… Ίσως η έκφρασή μου (για τον Χίτλερ) να ήταν ατυχής».

«Οι δύο μεγάλοι πτωχεύσαν τη χώρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία».

«Ο Καμμένος ακολούθησε μια πολιτική που είναι ζημιά για την κυβέρνηση. Ο Καμμένος αυτή τη στιγμή έχει ενάμιση».

«Επί σαράντα χρόνια αυτοί μου φέρθηκαν άσχημα, το ΠΑΣΟΚ, εννοώ. Σήμερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το ΠΑΣΟΚ… Άλλο αν είναι λείψανα πια. Έχω πολλή πικρία από τη συμπεριφορά τους. Πιστεύω ότι θα είμαστε τρίτο κόμμα. Πάμε για δέκα, δώδεκα… Δεν έχουν απόψεις. Εμείς έχουμε απόψεις. Αν μπορούσα να πεθάνω θα ήταν καλύτερα γι´αυτούς. Έχουν προκατάληψη απέναντί μου».

«Έκανα τριάντα πέντε χρόνια να μπω στη Βουλή…».

«Με τον Γιώργο Παπανδρέου δεν μιλάω. Εγώ έστειλα επιστολή στο Λονδίνο. Δεν περίμενα ότι θα βρεθώ απέναντι στον Παπανδρέου. Του είπα ότι θα συναντηθούμε, αλλά τον απέφυγα… Θέλουμε να μπούμε στη Σοσιαλιστική Διεθνή..»

«Ο Θεοδωράκης θα πάει στη Νέα Δημοκρατία. Βλέπω κινήσεις, χαμόγελα… Δεν τα βρίσκει με τη Γεννηματά. Πάνω σε ποια βάση να συζητήσω με αυτόν τον άνθρωπο… Τρικολορέ. Πήρε από παντού… Εγώ αγωνίζομαι για τα λάβαρα του Κέντρου. Εγώ θα δώσω τον αγώνα μου. Δίνω τον αγώνα μου με τον σταυρό στο χέρι…».

«Ο Καμμένος θα πάει στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του θα εξαφανισθεί».

«Ο μισθός του προέδρου της Δημοκρατίας είναι μικτός. Είναι 12.000 τον μήνα, μικτά».

«Εγώ βλέπω μια ταύτιση του προέδρου με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβέρνηση. Παράλληλα είναι σεμνός, μορφωμένος. Δεν θα φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση την Ελλάδα».

«Πιστεύω ότι υπήρχε ταύτιση του Παυλόπουλου, ως αποτυχόντος βουλευτή, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μην θεωρηθεί ότι του κάνω επίθεση. Τον αγαπώ. Με στεναχωρεί η ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Πιστεύω ότι ο Καραμανλής, το 2009, έπρεπε να κόψει μισθούς και συντάξεις, όπως του είχε πει ο Σουφλιάς, και να μην κάνει εκλογές…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εγώ τον Καραμανλή τον θεωρώ σοβαρό, και πιστεύω ότι δει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά, κάτι θα κάνει. Από το 2009 σιωπά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.