Β.Λεβέντης: «Απειλή για την Ελλάδα το Brexit»

Β.Λεβέντης: «Απειλή για την Ελλάδα το Brexit»

Την ελπίδα ο βρετανικός λαός να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης τάχθηκε κατά του BREXIT , υποστηρίζοντας ότι κακώς έγινε το δημοψήφισμα. « Ήταν λάθος του Κάμερον. Το έκανε για να ανακόψει τα ποσοστά του Φάρατζ, αλλά θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Αγγλίας και της Ευρώπης. Ελπίζω, ο βρετανικός λαός να αποφασίσει την παραμονή. Γιατί εάν δεν αποφασιστεί η παραμονή, κινδυνεύει και η Ελλάδα. Το θέμα της Ελλάδας θα υποβαθμιστεί και θα πρωτεύει, πλέον, για τους ξένους πώς θα αντιμετωπίσουν ανώδυνα την έξοδο της Αγγλίας», τόνισε.

Μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα του εκλογικού νόμου και του Συντάγματος, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής και δέχεται να παραμείνει το πλαφόν του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή. «Η απλή αναλογική να είναι πλήρης και το μπόνους να είναι μηδέν. Αν ο κύριος πρωθυπουργός θέλει την ψήφο της Ένωσης Κεντρώων, πρέπει να δεχθεί όχι τις δικές μου θέσεις, αλλά των ηγετών της παράταξής του», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, σημείωσε: «Εμείς, σαν Ένωση Κεντρώων, θέλουμε να γυρίσει η σελίδα των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και να πάμε στην κουλτούρα των συνασπισμών κομμάτων», υποστηρίζοντας ότι αυτό συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Υπογράμμισε, δε, ότι πάνω από όλα προέχει το καλό της χώρας και εξήγησε ότι η θέση του υπέρ της δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης έχει κατατεθεί για να πεισθούν οι ξένοι ότι στη χώρα επικρατεί συναίνεση. «Η αγωνία μου με κάνει να ζητάω οικουμενική, δεν έχω καμία ανάγκη να συμμετάσχω πουθενά, και να δείτε ότι εκεί θα πάμε», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει εικόνα πολιτικής σταθερότητας που θα ενισχύσει τις επενδύσεις και τη δίκαιη ανάπτυξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.