Γ. Λεβέντης: «Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ θα γίνουν δεκανίκι της ΝΔ αν δεν ψηφίσουν την απλή αναλογική»

Γ. Λεβέντης: «Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ θα γίνουν δεκανίκι της ΝΔ αν δεν ψηφίσουν την απλή αναλογική»

Κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ θα μετατραπούν σε «δεκανίκι» της ΝΔ και του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη αν δεν ψηφίσουν την απλή αναλογική.

«Αν δεν ψηφίσουν την απλή αναλογική, το μηδέν μπόνους και την ψήφο στα 17 είναι σαν να δωρίζουν 50 έδρες στον Μητσοτάκη και αυτοί θα είναι δεκανίκια του Μητσοτάκη», ανέφερε ο κ. Λεβέντης. «Στρέφομαι προς το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους δύο που παγίως είχαν την απλή αναλογική ως κύριο άρθρο τους και πιστεύω τους» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, εξάλλου, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον «δεξιών πάσης φύσεως κομματαρχών και δημοσιογράφων», όπως είπε, κατηγορώντας τους ότι έχουν εξαπολύσει προπαγάνδα εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τον «δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ».

«Υπάρχει μια προπαγάνδα από τη ΝΔ ότι εγώ γίνομαι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό διαδίδουν οι δεξιοί δημοσιογράφοι και οι δεξιοί πάσης φύσεως κομματάρχες, γυρίζουν στην επαρχία και διαδίδουν ότι απεδείχθη ότι ο Λεβέντης είναι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Λεβέντης. Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ υπογράμμισε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν θα ψηφίσουν την κατάργηση του μπόνους των βουλευτικών εδρών θα είναι αυτά που ουσιαστικά θα «δωρίσουν» έδρες στη ΝΔ.

Ο κ. Λεβέντης αναφερόμενος στους χαμηλοσυνταξιούχους επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του, λέγοντας ότι θα πρέπει να εισπράττουν μόνο μια κύρια σύνταξη, με ανώτατο όριο τα 1.500 ευρώ το μήνα, συνολικά 330.000 άτομα με τριπλές συντάξεις και 1.200.000 με διπλές προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

«Έτσι θα εξοικονομηθούν 2,5 με 3 δισ. ευρώ για να μπορείς να κόψεις τον ΕΝΦΙΑ, να δώσεις επιδόματα στις μονογονικές μητέρες, στους αναπήρους στους πολύτεκνους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης. Καταλήγοντας, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό γεγονός την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής αποστολής στην Κίνα με την προϋπόθεση -όπως είπε- να μη μείνει στις προθέσεις, αλλά να υπάρξουν αποτελέσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.