Εκλογές μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου του 2017 προβλέπει ο Β. Λεβέντης

Εκλογές μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου του 2017 προβλέπει ο Β. Λεβέντης

«Οι ώρες είναι κρίσιμες για την χώρα» δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής στην Πάτρα εξηγώντας ότι «σε λίγες ημέρες θεσπίζεται νέο εκλογικό σύστημα και ετοιμάζεται η τρίτη αξιολόγηση». Ως εκ τούτου σημείωσε «ευχόμεθα η χώρα να πάει καλύτερα και να αποκτήσει απλή αναλογική».

Σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «αν βρεθούν οι 200 ψήφοι και ψηφισθεί η απλή αναλογική χωρίς μπόνους, είναι πια ηθικό θέμα σε εύλογο χρόνο, χωρίς να διακινδυνεύσουν οι διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους, να πάμε σε εκλογές».

Πρόσθεσε ότι «εκλογές βλέπω μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου του 2017. Δεν πρέπει να πιέσουμε τον πρωθυπουργό να τις κάνει πολύ γρήγορα, ώστε να μην έχει την δικαιολογία ότι τον πιέζουμε σε βάρος των διαπραγματεύσεων». Όπως όμως ανέφερε στην συνέχεια «αν έχει θεσπιστεί απλή αναλογική και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός με ενισχυμένη, ηθικοί λόγοι επιβάλλουν την προσφυγή στο λαό».

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο Βασίλης Λεβέντης σημείωσε πως «είναι κάτι που με απασχολεί, γιατί δεν θέλω να κλείσουν κανάλια που λειτουργούν 30 χρόνια» και ότι «ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει δίκιο όταν λέει ότι έχει μπει διαπλοκή και καταστρατηγούνται νόμοι».

Τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία έκδοσης αδειών και να λειτουργήσει το ΕΣΡ, προσθέτοντας ότι «είναι ανάγκη να βοηθήσουμε και τα άλλα κόμματα, ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ και να βγάλει αυτό τις άδειες που είναι καθ΄ ύλη αρμόδιο σώμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.