Β. Λεβέντης: «Η κυρία Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες στον Μητσοτάκη»

Β. Λεβέντης: «Η κυρία Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες στον Μητσοτάκη»

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έθεσε «προ των ευθυνών της» για τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μιλώντας σε ρ/σ, είπε ότι «η κυρία Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες δώρο στον κύριο Μητσοτάκη».

«Αν δεν το καταλαβαίνει ή αν έχει κάποια συμφωνία μαζί του είναι μία άλλη ιστορία» είπε ο κ. Λεβέντης στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και πρόσθεσε: «Η ουσία της απλής αναλογικής είναι το “0” μπόνους. Τα άλλα, η ψήφος των ομογενών, οι περιφέρειες που λένε να κοπούν, είναι δευτερεύοντα. Το πρωτεύων είναι πώς διανέμονται οι βουλευτές και αν δωρίζονται βουλευτές, εν ονόματι της κυβερνησιμότητας, όπως λένε. Η ευθύνη είναι στη Γεννηματά. Δηλαδή να υπάρχουν μέσα στη Βουλή 50 βουλευτές που δεν τους έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός και να το λένε αυτό κυβερνησιμότητα, που να κρύβει τι; Τη μονοχοφαγία της εξουσίας. Αυτό κρύβει».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διατύπωσε την εκτίμηση ότι στο παρελθόν οι ισχυρές κυβερνήσεις στηρίχθηκαν στους «κομματικούς στρατούς» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. «Τα μεγάλα ποσοστά τους οφείλονταν στη συναλλαγή της εξουσίας και των κομμάτων που ασκούσαν την εξουσία με τον κοσμάκη που απλά ήθελε μια δουλειά για το παιδί του» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να οδηγηθεί στη λήψη νέων μέτρων, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «ενόσω δεν αφαιρούμε τις παθογένειες, τα μέτρα οσοδήποτε βαριά, θα θεσπιστούν τελικά υπό την πίεση των δανειστών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχει κανείς αμφιβολία ότι θα καταργηθούν και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα;» διερωτήθηκε, εκτιμώντας ότι «μία οικουμενική κυβέρνηση χρειάζεται τώρα, με συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων, και πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα την κάνει σιγά-σιγά, γιατί βλέπει τις δυσκολίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.