ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Εξαλλος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων: «Ρόλο τσόντας δεν παίζει ο Λεβέντης»

Εξαλλος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων: «Ρόλο τσόντας δεν παίζει ο Λεβέντης»

Οργισμένος με τη στάση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν ψήφισε τον νέο εκλογικό νόμο, δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

 «Προδώσανε τα ιερά και τα όσια της δημοκρατικής παράταξης η απλή αναλογική είναι τα ιερά και τα όσια…», λέει χαρακτηριστικά. “Η απλή αναλογική είναι η ψυχή μου, είναι η ψυχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου.”

«O Αλέξανδρος Παπαναστασίου είπε ότι κράτος χωρίς απλή αναλογική δεν είναι δημοκρατικό κράτος». Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη ο πρωθυπουργός «σύρθηκε προς την απλή αναλογική, γιατί ο πρώτος νόμος που έπρεπε να φέρουν όταν εξελέγησαν ήταν η απλή αναλογική, είναι αίτημα της Αριστεράς και του Κέντρου.

Ωστόσο απορρίπτει τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε στη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής για να κλείσει τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη.

«Όχι τον πιστεύω, και από τη συζήτηση που κάναμε με τον Τσίπρα ότι έχει πειστεί ενάμιση χρόνο που είναι στην πρωθυπουργία ότι δεν κυβερνιέται μια χώρα από μονοκομματικές κυβερνήσεις και θέλει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασιών», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.            

Ακόμη, ο κ. Λεβέντης αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την παρούσα κυβέρνηση,  «ρόλο τσόντας δεν παίζει ο Λεβέντης», λέει και προσθέτει ότι  «μετά τις εκλογές όταν η Ένωση Κεντρώων είναι τρίτο κόμμα θα παίξω σημαντικό ρόλο»            

Η συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη:       

– Κύριε Λεβέντη είστε χαρούμενος που έστω και έτσι όπως πέρασε, πέρασε η απλή αναλογική; Εννοώ που θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές…        

Είμαι οργισμένος με τη στάση της κ. Γεννηματά είμαι πολύ οργισμένος διότι προδώσανε τα ιερά και τα όσια της δημοκρατικής παράταξης η απλή αναλογική είναι τα ιερά και τα όσια… Ψηφίσανε μαζί με τον Μητσοτάκη να μην ισχύσει από αυτή τη φορά, άρα τι να είμαι ευχαριστημένος, που θα γίνουν εκλογές τώρα και θα πάρει 50 έδρες δώρο ο Μητσοτάκης με την ψήφο της κ. Γεννηματά; Τι ευχαρίστηση θέλετε να έχω;          

-Ναι αλλά και εσείς της είπατε βαριές κουβέντες κύριε πρόεδρε…          

Όχι βαριές, είπα αντίστοιχες του εγκλήματος που έκανε. Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε γιατί υπήρξα μεταξύ των ιδρυτικών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ με κύριο άρθρο την απλή αναλογική στην διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

– Ναι αλλά στον λόγο της στη Βουλή δεν άφησε να εννοηθεί ότι τα είχε συμφωνήσει με τον κ. Μητσοτάκη…

Κάθε ένας ο οποίος δεν ψήφισε, λειτούργησε υπέρ Μητσοτάκη καταλάβετε το. Τώρα τα υπόλοιπα είναι λόγια, η κηλίδα δεν ξεπλένεται Αυτό θα της κοστίσει της Φωφούλας, θα της κοστίσει αυτό πολύ ακριβά, να θυμάται τις κουβέντες του Λεβέντη ο λαός δεν είναι βλάκας.         

-Ο κύριος Σκανδαλίδης θεωρείτε ότι σας πρόσβαλε;

Ε, βέβαια με πρόσβαλε γιατί με είπε γραφικό Τον άκουσα από την τηλεόραση στο γραφείο μου. Η λέξη γραφικός σε πρόεδρο κόμματος είναι ύβρη.           

-Είχατε προηγηθεί και εσείς…           

Ενώ εγώ ασκούσα κριτική.           

– Κύριε πρόεδρε αγωνιστήκατε για την απλή αναλογική πιο πολύ ακόμα και από τους υπουργούς του κ. Τσίπρα…

Βεβαίως γιατί είναι η ψυχή μου, είναι η ψυχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Την απλή αναλογική εγώ τη θέλω, ο Λεβέντης, ο Τσίπρας αναγκάζεται να τη θέλει. Εγώ τη θέλω ο Λεβέντης την απλή αναλογική, η Ένωση Κεντρώων θέλει την απλή αναλογική, ο Τσίπρας σύρεται προς την λύση αυτή.   

-Γιατί σύρεται;           

Σύρεται γιατί το είχε πει και ο Γλέζος, ο πρώτος νόμος που έπρεπε να φέρουν όταν εξελέγησαν ήταν η απλή αναλογική, είναι αίτημα της Αριστεράς και του Κέντρου.         

-Άρα δεν ισχύει αυτό που λέει η Νέα Δημοκρατία ότι θέλει να κλείσει τον δρόμο του κ. Μητσοτάκη;

Όχι τον πιστεύω, και από τη συζήτηση που κάναμε με τον Τσίπρα, ότι έχει πειστεί ενάμιση χρόνο που είναι στην πρωθυπουργία ότι δεν κυβερνιέται μια χώρα από μονοκομματικές κυβερνήσεις και θέλει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασιών.

-Αλλά, όπως είπε στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης, με βάση τα σημερινά δεδομένα πρέπει να συνασπιστούν 5 κόμματα να γίνει κυβέρνηση με απλή αναλογική…

Άσε τι λέει ο Θεοδωράκης τώρα, και 5 και 10 αν χρειαστεί. Να δώσουμε δώρο στον Μητσοτάκη 50 έδρες; Τι λέτε ρε παλικάρια! Και σήμερα ο Τσίπρας έχει 50 ανθρώπους που δεν τους έχει ψηφίσει ο κόσμος, και ο Τσίπρας αισθάνεται ένοχος γιατί έχει μια πλειοψηφία 153 εκ των οποίων οι 50 είναι «Φάβα», δεν ανήκουν σε λαό         

-Πάντως εσείς λέτε ότι δεν θα γίνετε υπουργός όπως και αν έχει;

Όχι, ποτέ τώρα με αυτούς. Θα γίνω μετά τις εκλογές όταν η Ένωση Κεντρώων είναι τρίτο κόμμα και δεν θα πάρω ούτε ένα υπουργείο ούτε πέντε. Θα πάρω περισσότερα και θα παίξω σημαντικό ρόλο. Ρόλο τσόντας δεν παίζει ο Λεβέντης. Να βοηθάω να συμβουλεύω να κουβεντιάζω και με τους μεν και με τους δε και να επικουρώ προς κατεύθυνση οικουμενική δηλαδή προς κατεύθυνση εξεύρεσης κοινών αποδεκτά λύσεων αυτό ναι θα το κάνω, αλλά τήβεννο υπουργού δεν φοράω ούτε εγώ ούτε κανένας βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.           

-Αν μετά τις εκλογές η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και ο κ. Μητσοτάκης, ακόμη και με το μπόνους των 50 εδρών, σας έχει ανάγκη για να κυβερνήσει, θα συνεργαστείτε;           

Βεβαίως αν δεχθεί τους όρους μου. Αν δεχθεί τους όρους να διώξουμε από το Δημόσιο τους αργόμισθους, να γίνουν οι πολλαπλές συντάξεις 330.000 συμπολιτών μας μια σύνταξη να συγχωνευτούν σε μια γιατί έχουμε 330.000 τριπλοσυνταξιούχους, και μην είναι πάνω από 1.500 ευρώ αυτή η μια Τρίτον οι συντάξεις των πλουσίων να κοπούν είναι 80.000 συντάξεις που έχουν πάνω από 3.000 εισόδημα μηνιαίως να κοπούν όπως στην Αυστραλία προκειμένου να επιδοτήσουμε πολύτεκνους μονογονικές μάνες αναπήρους και ανθρώπους δυστυχισμένους. Αν υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές και όχι να ρίχνουμε στου φτωχού την κεφάλα τα βάρη αλλά να πληρώσουν και οι μόνιμα απόντες από τις πληρωμές εύποροι Έλληνες αν γίνει αυτό εγώ είμαι μέσα. Και η απλή αναλογική βέβαια. Δεν μπαίνω εγώ σε κυβέρνηση αν δεν γίνει απλή αναλογική. Ακούστε. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου είπε ότι κράτος χωρίς απλή αναλογική δεν είναι δημοκρατικό κράτος. Το καταλαβαίνετε; Η Δεξιά δηλαδή με την αντίληψή της για δώρα είναι εκτός τόπου και χρόνου οι άνθρωποι. Όπως αρνούνται και τη ψήφο στα 17. Την Ελλάδα ποιοι την πτωχεύσανε; Οι γέροι ή οι νέοι;           

-Προφανώς οι γέροι…          

Άρα; Αυτών να κόψει αν είναι μάγκας ο Μητσοτάκης να πει πάνω από τα 85 να μην ψηφίσουν λόγου χάρη αν θέλει να κάνει κάτι.          

-Κύριε πρόεδρε πιο κοντά σε εσάς ως πρόσωπο είναι ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μητσοτάκης; Πιο αξιόπιστος…

Κανένας τους. Και οι δυο είναι μακριά μου γιατί εγώ είμαι δημοκράτης, εμένα η ψυχή μου δονείται για δικαιοσύνη , ενώ αυτοί ζήσανε μέσα στα ρουσφέτια μέσα στη συναλλαγή μέσα στις πελατειακές σχέσεις. Τώρα πια πρέπει, εν ονόματι αυτών που έπαθε η χώρα να αλλάξουν στάση. Είμαι κεντρώος. Δεν γέρνω ούτε από εδώ ούτε από εκεί.

-Ως κεντρώος μπορεί να πάτε με το καινούργιο σχήμα που πάει να φτιάξει ο κ. Θεοδωράκης με την κ. Γεννηματά;          

Όχι. Αυτοί δεν είναι κεντρώοι. Η Γεννηματά με αυτό που έκανε στη Βουλή έδειξε ότι είναι δεξιά με τον Μητσοτάκη. Ο δε Θεοδωράκης δεν ασχολούμαι μαζί του. Ένας

δημοσιογράφος ήταν επιτυχημένος. Ως δημοσιογράφο τον σεβόμουνα, αλλά ως πολικό ουαί και αλλοίμονο.            

-Και κάτι τελευταίο κύριε πρόεδρε σε σχέση με αυτή την ιστορία με τη ψήφο της Χρυσής Αυγής για τους 200. Αυτοί που κατηγόρησαν τον κ. Βούτση κατηγορούν και εσάς ότι προσμετρούσατε και εσείς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στους 200.           

Όχι, εγώ ποτέ δεν προσμέτρησα ψήφους της Χρυσής Αυγής. Εγώ προσμετρούσα ψήφους του Ποταμιού και της Φώφης σε τέτοιους ψήφους ήθελα να βασιστεί το 200 αλλά δεν ήξερα ότι είχαν συμφωνήσει με τον Μητσοτάκη. και αυτό αγνοούσα και το πληροφορήθηκα στη Βουλή.           

-Άρα έχουν λήξει και την κυβερνητική συνεργασία, λέτε…          

Βέβαια. Όταν η Γεννηματά αφήνει 50 έδρες δώρο στον Μητσοτάκη δεν θα πάρει αντιπαροχή;         

-Γιατί την λέτε Φώφη, κύριε πρόεδρε. Ένας συνεργάτης της σας κατηγόρησε στο twitter ότι ο τρόπος που της μιλάτε έχει και σεξουαλικό περιεχόμενο          

Γιατί Φώφη λέγεται. Η γυναίκα μου λέγεται Νατάσα, δεν τη λέω κυρία Λεβέντη. Φώφη είναι το όνομά της. Η μάνα μου λεγόταν Γρηγορία. Η γυναίκα μου λέγεται Νατάσα είναι σεξουαλικό όταν λέω Νατάσα τη γυναίκα μου; Σε παρακαλώ. Αυτές είναι οι τρέλες κάποιων που είναι ευερέθιστοι γιατί έχουν ακολουθήσει κακό δρόμο στη ζωή τους.         

– Κύριε πρόεδρε, και ένα τελευταίο. Το λέτε πολλές φορές. Πιστεύεται πραγματικά ότι μπορεί να είστε τρίτο κόμμα στις εκλογές;          

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σίγουρα θα είμαι τρίτο κόμμα. Και δεν πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίζει να ψηφίζει ακροδεξιούς και ρατσιστές. Και γιατί δεν θα είναι η Φώφη και οι ψήφοι της Φώφης θα είναι με την Ένωση Κεντρώων και η νεολαία. Και ήδη υπάρχει ρεύμα πια Λεβέντη, αγαπητέ και το λέω σεμνά, δεν το λέω εγωιστικά και αλαζονικά. Το λέω έχοντας συναίσθηση της ευθύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.