ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψηφοφορία για τον απολογισμό δράσης της ΚΕ στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψηφοφορία για τον απολογισμό δράσης της ΚΕ στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι εργασίες του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, σήμερα ολοκληρώθηκε, μετά από πλούσια συζήτηση, το Α΄ θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που αφορούσε τον Απολογισμό Δράσης της Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου και τον Προγραμματισμό δράσης ως το 21ο Συνέδριο. Μίλησαν 70 Σύνεδροι, ενώ υπήρχαν πολλές παρεμβάσεις – προτάσεις, γραπτές και προφορικές.

Στη συζήτηση εκφράστηκε η ουσιαστική συμφωνία με τις Θέσεις και την Εισήγηση της ΚΕ, «αναδείχθηκε η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα στην προσπάθεια ολόπλευρης ιδεολογικής- πολιτικής- οργανωτικής ισχυροποίησης του ΚΚΕ και μεταφέρθηκε η σημαντική πείρα από τη δράση του Κόμματος, τα προηγούμενα χρόνια, όπου η στρατηγική του ΚΚΕ αναμετρήθηκε με επιτυχία σε δύσκολες και σύνθετες συνθήκες, διεθνείς και εσωτερικές».

Επίσης, «υπήρξε πλούσιος προβληματισμός για το πώς το ΚΚΕ θα γίνει πιο ικανό στο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας, σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, πώς θα γίνει πιο ικανό στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη συμβολή στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, την κομματική οικοδόμηση ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς και την στήριξη της ΚΝΕ».

Η Εισήγηση και το Κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερψηφίστηκαν ομόφωνα. Επίσης, η Εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 20ο Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου συνεχίζονται με βάση την Ημερήσια Διάταξη και το χρονοδιάγραμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.