Επίθεση του ΚΚΕ κατά του Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου για το σχόλιό του για τον Ν. Μπελογιάννη

Επίθεση του ΚΚΕ κατά του Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου για το σχόλιό του για τον Ν. Μπελογιάννη

Το ΚΚΕ απάντησε με καθυστέρηση δύο ημερών στα όσα είχε δηλώσει πρόσφατα ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα για τον Νίκο Μπελογιάννη και τον εμφύλιο.

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ κατηγορεί μεταξύ άλλων τον κ. Αμβρόσιο ότι με τις αναφορές περί «Κομμουνιστο – Συμμοριτών» επιδιώκει να απογοητεύσει τα λαϊκά στρώματα, ταυτίζοντας τα κομμουνιστικά ιδανικά με τις καπιταλιστικές πολιτικές επιλογές των “αριστερών”, “δεξιών” και “κεντρώων” κυβερνήσεων. Στην κριτική του το ΚΚΕ επισημαίνει επίσης και το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης φρόντισε να αναγορεύσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον πρωθυπουργό της Αλέξη Τσίπρα ως δήθεν εκφραστή των ιδανικών του Νίκου Μπελογιάννη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από την Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το γνωστό ασφαλίτικο ρόλο του ως στυλοβάτης της πλουτοκρατίας και του πολιτικού της συστήματος επιβεβαίωσε με την πρόσφατη επιστολή του για τον Νίκο Μπελογιάννη ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Έτσι φροντίζει να αναγορεύσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον πρωθυπουργό της Αλέξη Τσίπρα, που υπηρετεί με συνέπεια τα συμφέροντα και τις ανάγκες του μονοπωλιακού κεφαλαίου εξαθλιώνοντας με την πολιτική του το λαό, ως δήθεν εκφραστή των ιδανικών του Νίκου Μπελογιάννη.

Στόχος του να αμαυρώσει τα υψηλά ιδανικά του ΚΚΕ, την ανιδιοτελή πάλη των κομμουνιστών για τα λαϊκά συμφέροντα και τον γνήσιο πατριωτισμό τους μέχρι και τη θυσία της ζωής τους. Να προκαλέσει σύγχυση και απογοήτευση στα λαϊκά στρώματα, ταυτίζοντας τα κομμουνιστικά ιδανικά με τις βάρβαρες φιλομονοπωλιακές πολιτικές των “αριστερών”, “δεξιών” και “κεντρώων” κυβερνήσεων του καπιταλιστικού κράτους, χρησιμοποιώντας τον χυδαίο εμετικό αντικομμουνισμό των φασιστών.

Χαρακτηρίζει “αδελφοκτόνο πόλεμο” την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, της ίδιας της επιβίωσης των λαϊκών οικογενειών απέναντι στον πόλεμο που τους έχουν κηρύξει και στις μέρες μας βιομήχανοι, τραπεζίτες κ.λπ. εκμεταλλευτές.

Απέναντι στον αντικομμουνισμό -προάγγελο της κλιμάκωσης της λαϊκής καταστολής από τους καπιταλιστές εκμεταλλευτές- καλούμε την εργατική τάξη, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που κατανοεί την εγκληματική φύση και το ρόλο του φασισμού ως στηρίγματος της πλουτοκρατίας, να βγάλει συμπεράσματα, να καταδικάσει αυτές τις απόψεις, να οργανώσει την πάλη του απομονώνοντας τους φασίστες»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 15.0px}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.