ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Επίθεση κατά Ε.Τσακαλώτου από τον Θ.Παφίλη (φωτό)

Επίθεση κατά Ε.Τσακαλώτου από τον Θ.Παφίλη (φωτό)

Ευδιαθεσία ή άγχος και εκνευρισμός για το νέο μνημόνιο που εισηγείται; Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος δείχνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία κάθε φορά που οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του ασκούν κριτική για τα προωθούμενα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα. Μετά τον κ. Μάκη Βορίδη με τον οποίο είχε έντονο διάλογο για το χρέος και το ύψος των πλεονασμάτων ήρθε η σειρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη ο οποίος εστίασε την κριτική του στον πυρήνα της αριστερής ιδεολογίας που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν φέρατε το πρώτο δικό σας μνημόνιο κ. Τσακαλώτε επικαλεστήκατε τον Μάρξ. Τώρα που φέρατε το δεύτερο μιλήσατε για τον Λένιν. Μπορώ να υποθέσω λοιπόν πως όταν θα φέρετε το τρίτο θα επικαλεστείτε τον Στάλιν» είπε ο κ. Παφίλης για να επισημάνει σε άλλο σημείο πως η κυβέρνηση έχει γίνει ο βασικός εκφραστής των συμφερόντων και πως «Σας λένε μπράβο και σας συγχαίρουν τα κοράκια, η τρόικα, ο Τόμσεν. Αυτοί βαράνε τα νταούλια και εσείς χορεύετε στο ρυθμό».

Τσακαλώτος: Ο ΣΕΒ δεν μου έκανε ποτέ κοπλιμέντα

«Στην Ελλάδα τουλάχιστον το μεγάλο κεφάλαιο έχει παλέψει λυσσαλέα την κυβέρνηση. Βρείτε μου μια ανακοίνωση του ΣΕΒ. Ο ΣΕΒ δεν μου έκανε ποτέ κοπλιμέντα» απάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

Αναλυτικά, ο κ. Παφιλης στην κεντρική του τοποθέτηση υποστήριξε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα με επιδόσεις μάλιστα που ξεπερνούν αυτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Η ΝΔ μιλά για αποκρατικοποιήσεις, επενδύσεις θέσεις εργασίας , ανάπτυξη. Τα ίδια λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ απλά το κάνει πιο γρήγορα και έβγαλε την ΝΔ στην ανεργία» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Πατάτε στην βάρκα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Δεν σας σώζουν τα αντίμετρα».

Απευθυνόμενος δε προς τον κ. Τσακαλώτο είπε «Ποιος σας λέει μπράβο κ. Τσακαλώτο; Τσακίζετε τα συνδικάτα. Σας λενε μπράβο και σας συγχαίρουν τα κοράκια, η τρόικα, ο Τόμσεν. Αυτοί βαράνε τα νταούλια και εσείς χορεύετε στο ρυθμό».

«Ακουσα με μεγάλη προσοχή αυτά που είπατε και στην ομιλία μου θα απαντήσω» αντέδρασε ο υπουργός Οικονομικών για να συνεχίσει « Μια ερώτηση θα κάνω που θα με βοηθήσει για το αρχείο μου όταν συνταξιοδοτηθώ. Μας είπατε ότι δεχόμαστε εύσημα από το κεφάλαιο. Για πείτε μου από το ελληνικό κεφάλαιο κάποιον; Από ΜΜΕ, από ΣΕΒ, την βιομηχανία, από τον επιχειρηματικό κόσμο που μου έδωσε συγχαρητήρια; Στην Ελλάδα τουλάχιστον το μεγάλο κεφάλαιο έχει παλέψει λυσσαλέα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Δείτε τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ κομπλιμέντα δεν μου έκαναν ποτέ».

«Όταν φέρατε το δικό σας πρώτο μνημόνιο επικαλεστήκατε τον Μάρξ. Στο δεύτερο μιλήσατε για το Λένιν, μπορώ να φανταστώ ότι στο τρίτο θα επικαλεστείτε τον Στάλιν» ανταπάντησε ο κ. Παφίλης καλώντας τον υπουργό να διαβάσουν μαζί τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ για να λυθούν οι απορίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.