ΚΚΕ: «Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού δεν αφορούν τον μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων»

ΚΚΕ: «Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού δεν αφορούν τον μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων»

«Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού για μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν αφορούν τον μεγάλο αριθμό αυτοαπασχολούμενων, πολύ μικρών επιχειρήσεων, ακόμα και μικρών με τα μέτρα της ΕΕ, που παραμένουν στη μέγγενη της καταστροφής, αφού ο τζίρος τους χτυπιέται από τη γενικότερη μείωση εργατικών-λαϊκών εισοδημάτων, την αύξηση της φορολογίας, τη συρρίκνωση κοινωνικών δικαιωμάτων υγείας, πρόνοιας κ.λπ.

Αφορούν έναν νέο κύκλο καπιταλιστικής ανάκαμψης που θα συνοδευτεί από νέες συγχωνεύσεις, εξαγορές, την προετοιμασία κάποιων μεσαίων κυρίως επιχειρήσεων σε αυτήν την κατεύθυνση». Αυτό επισημαίνει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη 2η Διεθνή Συνάντηση Αθηνών Μμ Επιχειρήσεων με διοργανωτή την ΓΣΕΒΕΕ.

«Γι’ αυτό και αυτές οι υποσχέσεις δεν αποτελούν πρωτοτυπία. Το γνωστό αφήγημα περί “δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος” είναι το σλόγκαν όλων των κυβερνήσεων, τωρινής και προηγούμενων, ανεξάρτητα από ιδεολογικές αποχρώσεις» επισημαίνει το ΚΚΕ, το οποίο καλεί «τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους της χώρας να μη συναινέσουν στους παραπάνω σχεδιασμούς. Να οργανώσουν τη δική τους πάλη με στόχο τη διεκδίκηση μέτρων πραγματικής ανακούφισης, την ένταξή τους στο αφορολόγητο, τη διαγραφή τμήματος των χρεών τους σε δημόσιο και τράπεζες, την αναστολή κατασχέσεων και πλειστηριασμών, τη νομοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας, τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας – περίθαλψης- αξιοπρεπείς συντάξεις».

«Μόνη αναγκαία και ρεαλιστική διέξοδος γι’ αυτούς παραμένει η οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, η κοινή δράση και συμμαχία με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, η συμπόρευση με το ΚΚΕ» καταληγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.