ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν. Καραθανασόπουλος: «Η συμφωνία για το Σκοπιανό έχει την σφραγίδα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ»

Ν. Καραθανασόπουλος: «Η συμφωνία για το Σκοπιανό έχει την σφραγίδα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ»

«Η συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση με τα Σκόπια, έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αυτή η συμφωνία επιτεύχθηκε άλλωστε με την απρόκλητη παρέμβαση τους και τις πιέσεις που ασκούσαν και δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι που χαιρέτισαν ήταν το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, η ΕΕ, ο Αμερικανός πρέσβης», ανέφερε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Είπε ακόμη, ότι με αυτή τη συμφωνία επιταχύνεται η διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και η κυβέρνηση δίνει συστατική επιστολή στον κ. Ζάεφ για να αιτηθεί την ένταξή τους και αποτελεί πρόκληση να γίνεται η κυβέρνηση σημαιοφόρος στην ενίσχυση του ρόλου του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Αυτό, είπε ο κ. Καραθανασόπουλος, θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την περιοχή και «γι’ αυτό αποτελεί πρόκληση ότι ένα κόμμα το οποίο είπε ότι για πρώτη φορά έρχεται η αριστερά στην κυβέρνηση, ενισχύει με τη συμφωνία αυτή τους ιμπεριαλιστές στην περιοχή».

«Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι η χώρα μας να αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος υπογράμμισε ότι «παραμένει με τη συμφωνία το σπέρμα του αλυτρωτισμού, με την αποδοχή των θέσεων περί μακεδόνων πολιτών και μακεδονικής γλώσσας» και «το ΚΚΕ με τη στάση του, δεν πρόκειται να αθωώσει τον ιμπεριαλισμό όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα».

Ο κ. Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, διότι συμφωνούν με τη στρατηγική ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ πρέπει να ενδυναμώσει τη θέση της στην περιοχή, συμφωνούν με την ένταξη των δυτικών Βαλκανίων. «Συμφωνείτε με την επέκταση των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, συμφωνείτε με την ένταση της εκμετάλλευσης των λαών», είπε ο κ. Καραθανασόπουλος και τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός κόμματος, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ. «Δεν θα γίνουμε ουρά εμείς στις υποκριτικές σας επιδιώξεις. Δεν θα σας διευκολύνουμε σε αυτό το επικίνδυνο και αδιέξοδο παιχνίδι για το λαό», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.