ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δ.Κουτσούμπας: «Η ΝΔ κάνει την πρόταση δυσπιστίας για να χτυπήσει τους ΑΝΕΛ»

Δ.Κουτσούμπας: «Η ΝΔ κάνει την πρόταση δυσπιστίας για να χτυπήσει τους ΑΝΕΛ»

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την μομφή του οριστικά και αμετάκλητα και σε αυτή την κυβέρνηση και σε οποιαδήποτε κυβέρνηση τον ματώνει πότε με τα σκληρά μέτρα σαν αυτά που ψήφισε την Πέμπτη η κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και πότε βάζοντάς τον να συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς πολεμοκάπηλους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, οδηγώντας τη χώρα και την περιοχή σε αποσταθεροποίηση και ανασφάλεια, υπηρετώντας συμφέροντα παντελώς ξένα προς τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του σκληρά εργαζόμενου ελληνικού λαού.

Μιλώντας, επί της πρότασης δυσπιστίας, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι αυτή η πρόταση αποπροσανατολίζει τον λαό από το πραγματικό και ουσιαστικό πρόβλημα που έχει η επικείμενη συμφωνία Αλ. Τσίπρα-Ζ. Ζάεφ. Και σημείωσε ότι η ΝΔ στοχεύει κυρίως να στριμώξει τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες με το βλέμμα της στραμμένο στο ποσοστό των πρώην νεοδημοκρατών ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ, ενώ από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ «αξιοποιώντας την πάσα της ΝΔ, στοχεύει κυρίως στο να στριμώξει το Κίνημα Αλλαγής, την κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη», επιδιώκοντας μια προσέγγιση ώστε να διευρύνει «την ήδη ισχνή και σαθρή κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία έχει -όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός- ημερομηνία λήξης τον Αύγουστο αυτό, αν ισχύουν ότι βρίσκονται στο τέλος των μνημονίων, πάνω στα οποία είχε κτιστεί η ετερόκλητη όπως την αποκαλούν και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».

Απευθυνόμενος τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι αμφότεροι είναι «στην ίδια γραμμή του «γιες μεν» απέναντι στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τον ΣΕΒ, την εγχώρια και ξένη πλουτοκρατία» και γι΄ αυτό αναζητούν διαφοροποιήσεις σε δευτερεύοντα και τριτεύοντα ζητήματα.

Κατηγόρησε, επιπλέον, τον πρωθυπουργό ότι ανοίγει το δρόμο μετατροπής της Ελλάδας σε μεγάλο στρατιωτικό στόχο σε περίπτωση γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, ενώ ήδη μετατρέπει την χώρα σε μεγάλο στρατιωτικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Και ανέφερε ότι η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και FYROM επιτεύχθηκε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και υπογράφηκε με βάση τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα που καθόρισαν αυτοί οι οργανισμοί, για να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, για χάρη τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικούν μεγαλύτερα μερίδια και κέρδη, από τη ληστεία και την εκμετάλλευση των λαών. Είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής στο εσωτερικό, που τσακίζει το εισόδημα και τα δικαιώματα του λαού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βαυκαλίζεται με τον ηγετικό ρόλο που επιδιώκει να της αναθέσουν οι Αμερικανονατοϊκοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές στα Βαλκάνια» είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι γι΄ αυτό τον λόγο η όλη διαδικασία επικεντρώθηκε στο όνομα της γειτονικής χώρας, ενώ σειρά κρίσιμων ζητημάτων όπως η αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού με τις απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, με την κατάσταση να περιπλέκεται λόγω της αποδοχής από την ελληνική κυβέρνηση «των ανιστόρητων θέσεων περί “μακεδονικού έθνους”, “μακεδονικής γλώσσας”, που αποτελούν βασικά στηρίγματα του αλυτρωτισμού».

«Κατά συνέπεια είναι μια συμφωνία που δεν μπορεί να εξασφαλίσει λύση προς όφελος του ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής» προσέθεσε.

Είπε ότι η συμφωνία αποτελεί συστατική επιστολή του Αλ. Τσίπρα στον Ζ. Ζάεφ προκειμένου να την χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ και στις συνόδους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για να πάρει πρόσκληση ένταξης «στις λυκοσυμμαχίες αυτές», σημειώνοντας ότι «στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας δίνει το “πράσινο φως” για την ένταση της αποσταθεροποίησης, της ανασφάλειας και των συγκρούσεων στην περιοχή των Βαλκανίων».

Έθεσε το ερώτημα γιατί στη συμφωνία δεν προσδιορίζονται οι πολίτες της ΠΓΔΜ «έστω ως Σλαβομακεδόνες και η γλώσσα τους ως σλαβομακεδονική», επισημαίνοντας ότι «τέτοιες διατυπώσεις δεν θα άφηναν ζωντανό και το σπέρμα του αλυτρωτισμού για να αξιοποιηθεί στο μέλλον από οποιονδήποτε». «Γιατί ο συμβιβασμός σας, όπως λέτε, δεν έγινε για να διευκολυνθεί μόνο σήμερα ο Ζάεφ με την αντιπολίτευσή του, αλλά και για να τους πει ότι αφήνει ανοικτό το ζήτημα και για αύριο, αφού θα έχει κατοχυρώσει την ένταξή του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οργανισμοί οι οποίοι, όπως όλοι από την μεγάλη πλέον πείρα μας γνωρίζουμε, όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα διμερές, μη τήρησης της συμφωνίας, “νίπτουν τάς χείρας των” ως Πόντιοι Πιλάτοι» προσέθεσε και είπε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει «συστατική επιστολή και πράσινο φως στα σκοτεινά κι επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στους γνωστούς δηλαδή και μη εξαιρετέους μακελάρηδες των λαών».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Κουτσούμπας, είπε ότι «έχει γίνει συνώνυμο του οπορτουνισμού, του πολιτικού τυχοδιωκτισμού» και ότι λέει «χοντρά ψέματα», σημειώνοντας ότι ο κ.Τσίπρας διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους, ότι η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα είναι άσχετα και ανεξάρτητα από την συμφωνία και μόνον επιλογή της γειτονικής χώρας και στο 2ο άρθρο της συμφωνίας ορίζεται «ότι μόλις την υπογράψετε, θα πρέπει ως ελληνική κυβέρνηση εσείς να στείλετε επιστολή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να βάλουν μέσα την γειτονική χώρα».

Υπενθύμισε τη θέση του ΚΚΕ από το 1992 «για την όποια συμφωνία, μακριά από ΝΑΤΟ και ΕΕ και το διαίρει και βασίλευε των ιμπεριαλιστών: Σύνθετη ονομασία, με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, εξάλειψη όλων των αλυτρωτισμών από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, όχι αποδοχή ανιστόρητων εννοιών περί μακεδονικού έθνους ή γλώσσας κλπ. Κι όλα αυτά βέβαια ενιαία ως πακέτο». Και οροσέθεσε ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού δείχνουν να ξεχνούν τι έλεγε το ΚΚΕ από το 1992 έως σήμερα με σταθερότητα και συνέπεια όπως πάντα. Και το ξεχνούν και οι κονδυλοφόροι που βάζετε να γράφουν στην “Αυγή” και σε διάφορες άλλες φυλλάδες».

Είπε ότι όλα τα αστικά κόμματα έχουν κοινή στρατηγική πλεύση και ένα στρατηγικό πρόγραμμα, «διαχείριση του καπιταλισμού σε όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων, αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις που εντείνουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», και «επειδή ακριβώς υπηρετούν αυτό το σύστημα, υψώνουν τους τόνους για την διαφθορά μοιράζοντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα που ο καθένας πολιτικά εκπροσωπεί, ενώ η Novartis και η Ζίμενς, και τα σκάνδαλα του ενός και του άλλου, έχουν τον ρόλο μόνο του αποπροσανατολισμού του λαού από την σκληρή πραγματικότητα». Αναφέροντας δε ότι στον βαθμό που έχει δρομολογηθεί πορεία προς τις κάλπες, ο αποπροσανατολισμός θα εντείνεται, σημείωσε ότι «ακούγεται ότι έπαιξαν κάποιο ρόλο -ιδιαίτερα η Novartis- στο αλισβερίσι με Αμερικάνους και άλλους για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας».«Για όλα αυτά συνολικά πρέπει ο λαός να σας γυρίσει την πλάτη» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, και καταλήγοντας τόνισε:

«Η ΚΟ του ΚΚΕ δεν θα πάρει άλλο μέρος σε αυτή την παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας, σε αυτό το θέατρο, πραγματική νεοελληνική τραγωδία διημέρου για το λαό μας. Αποχωρούμε αυτή τη στιγμή από τη διαδικασία. Την δυσπιστία έτσι κι αλλιώς την έχετε από τον ελληνικό λαό για την πολιτική σας και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την τελική μομφή θα σας τη δώσει ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του, την πάλη του, και την οριστική ανατροπή όλων των αντιλαϊκών οικονομικών πολιτικών και των ιμπεριαλιστικών συμφωνιών που θέλουν να τον γονατίσουν με το πιστόλι στον κρόταφο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.