Κυβέρνηση: 10 χρόνια παραμονής στην χώρα σε «ασυνόδευτα ανήλικα» 23 ετών – Έτσι θέλει να λύσει το δημογραφικό!

Οι Έλληνες μεταναστεύουν για το εξωτερικό και οι αλλοδαποί μουσουλμάνοι έρχονται

Κυβέρνηση: 10 χρόνια παραμονής στην χώρα σε «ασυνόδευτα  ανήλικα» 23 ετών – Έτσι θέλει να λύσει το δημογραφικό!

Τη μαζική παραγωγή ελληνοποιημένων  αλλοδαπών μουσουλμάνων ξεκινά η κυβέρνηση, σε μια νέα προσπάθεια για την οριστική αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού, με νέα διάταξη νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με αυτή, «παιδιά» έως 23 ετών(!) θα λαμβάνουν άδεια παραμονής 10 ετών στη χώρα εάν  έχουν συμπληρώσει τρία… ολόκληρα χρόνια σε «ελληνικά σχολεία» προανήγγειλε στη Βουλή η υφυπουργός «Μετανάστευσης», Σοφία Βούλτεψη.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Μετανάστευσης, από το βήμα της Βουλής, οι αλλαγές στις άδειες παραμονής θα ρυθμίζονται με διάταξη που θα κατατεθεί αμέσως μετά τις γιορτές.

Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη θα προβλέπει τη χορήγηση 10ετούς άδειας παραμονής στη χώρα μας σε όσα «παιδιά» τρίτων χωρών (sic)  έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς – πριν τη συμπλήρωση του 23ου έτους τους- τουλάχιστον τρεις τάξεις του ελληνικού σχολείου, καθώς και δίχρονη άδεια παραμονής – που θα ανανεώνεται – σε «παιδιά» που τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες.

Προφανώς για την κυβέρνηση οι ασυνόδευτοι «ανήλικοι» 23 ετών ή όσων ετών θεωρούν οι ίδιοι πως είναι αφού έρχονται πρακτικά χωρίς χαρτιά και απλά δηλώνουν «15χρονα ανήλικα» θα αποτελέσουν τη νέα γενιά Ελλήνων αφού μετά τα 10 χρόνια παραμονής θα μπορούν να πολιτογραφηθούν «Έλληνες».

Να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε η κ. Βούλτεψη, η εισήγησή της αυτή, εγκρίθηκε νωρίτερα την Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Σοφία Βούλτεψη: Επιμένει με τα «παιδιά» – Έχουμε βρει περίπου 5.500 ασυνόδευτα

«Μέχρι να έρθει η διάταξη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις δομές μας, ώστε τα παιδιά που ενηλικιώνονται μέχρι το τέλος της χρονιάς να μην βρεθούν έξω από τις δομές που αυτό ξέρουμε ότι σημαίνει ναρκωτικά τράφικινγκ, γκετοποίηση περιθωριοποίηση κακοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη, ενημερώνοντας την αρμόδια υποεπιτροπή της βουλής, που άνοιξε τον κύκλο συζητήσεων με θέμα «δράσεις για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων».

Ανθρώπων που οι ίδιες οι αρχές αφήνουν  να έρχονται  στη χώρα χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο, δημιουργώντας πρώτα το πρόβλημα και στην συνέχεια επιχειρούν -υποτίθεται-  να το λύσουν

Και πρόσθεσε η Σ.Βούλτεψη με ποιητική διάθεση:

«Όταν δημιουργήθηκε η Ειδική Γραμματεία Προστασίας ανηλίκων, έγινε η μεγαλύτερη επιχείρηση εντοπισμού.

Βρέθηκαν περίπου 5.500 παιδιά ασυνόδευτα, στη ζούγκλα της Μόριας, στις φαβέλες της Σάμου, στους δρόμους της ενδοχώρας, σε αστυνομικά τμήματα.

Έχουμε τώρα τα παιδιά αυτά σε 72 δομές, απόλυτα προστατευμένα, ενώ συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την πορεία ενηλικίωσης.

Συνδέουμε λοιπόν αυτή τη κατάσταση με τη σχολική παρουσία των παιδιών αυτών», τόνισε η κ. Βούλτεψη.

Όπως διευκρίνισε, «στη διάταξη θα προβλέπεται ότι ασυνόδευτοι ανήλικοι που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστο τρεις τάξεις του ελληνικού σχολείου πριν τη συμπλήρωση του 23 έτους τους ή είναι παιδιά που εισάγονται στο πανεπιστήμιο ή σε άλλες τεχνικές ή δημόσιες σχολές κέντρα της ΔΙΠΑ θα χορηγείται άδεια διαμονής 10ετούς διάρκειας».

«Αυτό σημαίνει ότι στα 10 χρόνια θα έχει νομιμότητα και μονιμότητα και θα μπορεί να εργαστεί.

Επίσης θα προβλέπεται ότι ανήλικοι πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες, θα δίνεται η ευκαιρία αυτά τα παιδιά να έχουν δίχρονη άδεια παραμονής, η οποία κάθε φορά θα ανανεώνεται ανάλογα με το πώς θα πηγαίνει η πορεία του μέσα στη καινούργια οικογένεια», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.