ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Όλγα Γεροβασίλη: «Η μη προβολή της Ευρωμεσογειακής Συνόδου υποκρύπτει σκοπιμότητα των καναλιών»

Όλγα Γεροβασίλη: «Η μη προβολή της Ευρωμεσογειακής Συνόδου υποκρύπτει σκοπιμότητα των καναλιών»

Συνέχεια στην κόντρα με τη Νέα Δημοκρατία για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η κάλυψη της συνόδου των ευρωπαίων ηγετών των χωρών του Νότου δίνει η Όλγα Γεροβασίλη.

Σε νέα δήλωσή της το πρωί του Σαββάτου η κυβερνητική εκπρόσωπος υπερασπίζεται την προηγούμενη δήλωσή της με την οποία έβαλε στο στόχαστρο τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν -ή, καλύτερα, δεν κάλυψαν- την Σύνοδο του Νότου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

Κατά την κυρία Γεροβασίλη είναι «δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης στη Δημοκρατία» να επισημαίνει στα κανάλια πώς θα ενημερώνουν τους πολίτες «ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα».

Παράλληλα επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, η οποία χαρακτήρισε την παρέμβαση της κυρίας Γεροβασίλη ως «ντροπή για τη Δημοκρατία», χαρακτηρίζοντας το κομμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «γραφείο τύπου των καναλιών, καλώς για τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, κάκιστα όμως για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα».

Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Το αυτονόητο δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην ενημέρωση για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η χθεσινή Σύνοδος Προέδρων και Πρωθυπουργών στο Ζάππειο, καταπατήθηκε απ΄ την επιλογή των ιδιωτικών καναλιών να προβάλλουν ή να αποκρύπτουν ότι νομίζουν. 

Στη Δημοκρατία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης να το επισημαίνει δημόσια, ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέπληξε κανέναν καθώς έσπευσε να στηρίξει μια πρακτική επιλεκτικής πληροφόρησης. Λειτούργησε ακόμη μια φορά σαν γραφείο τύπου των καναλιών. Καλώς για τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις, κάκιστα όμως για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα. Μάλλον έχει διαβάσει τον Όργουελ ανάποδα. Προφανώς, στενοχωρήθηκε από την επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης και την διεθνή απήχηση της χθεσινής Συνόδου. Τα βαθύτατα αντιδημοκρατικά τους χαρακτηριστικά ακόμη μια φορά ξεχειλίζουν μέσα απ’ την άθλια, προκλητική ανακοίνωσή τους. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να διαφύγει απ΄ την ιδεολογική της μήτρα και αποκαλύπτεται καθημερινά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.