Π. Σκουρλέτης: «Η πρόταση είναι νόμιμη, και εξασφαλίζει τους συμβασιούχους μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ »

Π. Σκουρλέτης: «Η πρόταση είναι νόμιμη, και εξασφαλίζει τους συμβασιούχους μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ »

«Η μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα σε αορίστου χρόνου δεν μπορεί να εφαρμοστεί» διαμήνυσε, μέσω του Ραδιόφωνου 24/7, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε την απόφαση των εργαζομένων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την απόφαση Γιάννη Μπουτάρη να αναθέσει σε ιδιώτες τον καθαρισμό των δρόμων τις επόμενες μέρες. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η πρόταση του υπουργείου κινείται στα πλαίσια του Συντάγματος, εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και εξασφαλίζει την απασχόληση των συμβασιούχων έως ότου διενεργηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Χαρακτήρισε μάλιστα θετική εξέλιξη την απόφαση της ΠΟΠ – ΟΤΑ να αναστείλει την απεργία και τόνισε ότι αν δεν υπάρξει άμεσα ρύθμιση του ζητήματος, οι δήμοι θα πρέπει έως το τέλος του μήνα και βάσει της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων για τρεις ημέρες ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι οι συνδικαλιστές με τη στάση τους άθελά τους οδηγούν στο να διευκολυνθούν τέτοιες επιλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, επανέλαβε τη σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί να ανοίξει το δρόμο προς τις ιδιωτικές εταιρείες στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.