ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Συνάντηση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων με τον αναπληρωτή ΓΓ του Υπ. Παιδείας

Συνάντηση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων με τον αναπληρωτή ΓΓ του Υπ. Παιδείας

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (Εικαστικών Μαθημάτων, Μουσικής Αγωγής, Θεατρολόγων, Φυσικής Αγωγής, Ειδικής Αγωγής και Πληροφορικής) έξω από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων συναντήθηκαν με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, που τελεί χρέη γενικού γραμματέα του υπουργείου ωστόσο όπως ανέφεραν δεν πήραν κάποια απάντηση για τα αιτήματά τους. Ωστόσο, ο κ. Αγγελόπουλος δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα και να προγραμματιστεί εκ νέου συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων ζητούν την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που δίνει τη δυνατότητα να διδάσκονται τα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή), της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής από εκπαιδευτικούς που δεν ανήκουν στις συγκεκριμένες ειδικότητες, καθώς επίσης και να μην δίνονται ώρες παράλληλης στήριξης για συμπλήρωση ωραρίου και να καλύπτονται οι ώρες αυτές αποκλειστικά από ειδικούς παιδαγωγούς.

Σημειώνεται, ότι εκκρεμεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχουν προσφύγει οι εκπαιδευτικοί κατά της υπουργικής απόφασης Φίλη, η οποία αφορά την άρση της αποκλειστικότητας της διδασκαλίας διδακτικών αντικειμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.