Δ. Παπαδημητρίου: «Πρόγραμμα για 300.000 θέσεις εργασίες την επόμενη διετία»

Δ. Παπαδημητρίου: «Πρόγραμμα για 300.000 θέσεις εργασίες την επόμενη διετία»

Την εκτίμησή του για ρυθμό μεγέθυνσης 2% του ΑΕΠ το 2017 και μεγαλύτερο του 3% το 2018 εκφράζει στη «Νέα Σελίδα» ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, πρόγραμμα 300.000 θέσεων εργασίας για τη διετία 2018- 2019.

«Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, οπότε πιστεύω ότι η ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη απ’ αυτήν που έχει υποστηρίξει το ΔΝΤ. Νομίζω ότι το 2017 θα περάσουμε το 2% και το 2018 θα είμαστε μάλλον στο 3% και παραπάνω. Αυτό, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι εκρηκτικό» σημειώνει ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο υπουργός σημειώνει: «Τον πρώτο χρόνο θα υπάρξουν 150.000 θέσεις, που θα συμπεριλάβουν 55.000 νέους και περίπου 25.000 μακροχρόνια άνεργους. Αν όλες αυτές οι θέσεις χρηματοδοτηθούν για οκτώ μήνες, όποιος δεν θα μπορεί να ενταχθεί στον ιδιωτικό τομέα θα χρησιμοποιήσει το δικό του επίδομα ανεργίας για να επιδοτήσει τη θέση του. Ο εργοδότης θα τον κρατήσει γιατί θα έχει επίδομα ανεργίας για δώδεκα μήνες, οπότε αυτές οι θέσεις γίνονται είκοσι μηνών. Πολλοί από αυτούς πιστεύουμε ότι θα ενταχθούν κανονικά στον ιδιωτικό τομέα. Τον δεύτερο χρόνο θα αρχίσουν οι άλλες 150.000, οι οποίες κι αυτές θα διαρκούν είκοσι μήνες.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, την κυρία Αντωνοπούλου, και είναι βασισμένο σε έρευνα που έχει γίνει το 2013 και το 2014. Οι 300.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν έμμεσα άλλες 67.000» τονίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.