ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλ. Τσίπρας σε Ζ.-Κ. Γιούνκερ: «Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε» (φωτό, βίντεο)

Αλ. Τσίπρας σε Ζ.-Κ. Γιούνκερ: «Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε» (φωτό, βίντεο)

“Είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο ευχαρίστησε για την απόφαση της Ε.Ε. να βγάλει την Ελλάδα από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.

“Ηταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τον ελληνικό λαό, που έχει υποφέρει περισσότερο από άλλους λαούς”, είπε ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος αναγνώρισε τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας και γι αυτό η Κομισίον πήρε και τη χθεσινή απόφαση.

«Το είχαμε υποσχεθεί» ήταν η απάντηση του Γιούνκερ, ο οποίος θα ανακηρυχθεί σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, οι δύο άντρες παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου με βασικό σημείο την απόφαση της Κομισιόν και την οικονομία της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «Η επίσκεψή σας λαμβάνει χώρα σε μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανακοίνωσή σας χθες ότι κινήθηκε η διαδικασία τερματισμού της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, πολύ σημαντικό μήνυμα».

Πρόσθεσε δε ότι «Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι η διαδικασία αυτή κινήθηκε το 2009 όταν το ελληνικό έλλειμμα ήταν στα 15,1% του ΑΕΠ. Τώρα βρίσκεται στο 1,2% ενώ οι προβλέψεις για το 2018 είναι πολύ αισιόδοξες και αυτό οφείλεται στις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός, στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Είναι μοναδική συγκυρία για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάκαμψη πλέον, είμαστε αποφασισμένοι να ανακάμψουμε. Αυτό είναι το μήνυμα».

Από την πλευρά του ο Γιούνκερ επεσήμανε ότι «Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε στα τέλη του 2015 το έλλειμμα κινούνταν σε επίπεδα του 5,1%. Έχει ακολουθήσει πτωτική πορεία. Πλέον η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε χθες την παύση αυτής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος».

«Το είχαμε υποσχεθεί, άλλωστε, και έφτασε η στιγμή να εκπληρώσουμε την υπόσχεση μας. Οφείλω ένα φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό στον ελληνικό πληθυσμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.