Πότε αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα Αλληλεγγύης;

Πότε αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα Αλληλεγγύης;

Πιθανότερο σενάριο, όσον αφορά την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αποτελεί το απόγευμα της Πέμπτης 24 Αυγούστου ή το αργότερο το πρωί της Παρασκευής 25 του μήνα, ενώ οι δικαιούχοι αγγίζουν τους 266.407.

Η σχετική απόφαση από το Υπουργείο Εργασίας έχει ήδη υπογραφεί από την αρμόδια υπουργό Εφη Αχτσιόγλου και εγκρίνει τη μεταφορά πίστωσης ύψους 61,7 εκατ. ευρώ για την πληρωμή του επιδόματος μηνός Αυγούστου 2017, την ερχόμενη Παρασκευή.

Βέβαια, όπως συμβαίνει κάθε μήνα, οι λογαριασμοί θα αρχίσουν να πιστώνονται από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου καλούν τους ενδιαφερόμενους για το ΚΕΑ να προχωρήσουν σε διορθώσεις αιτήσεων στην πλατφόρμα του keaprogram, εφόσον δεν έχουν λάβει χρήματα από τυχόν λάθη στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν οι ίδιοι καταχωρίσει.

Αναλυτικά, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η πίστωση των ποσών σε δικαιούχους είναι:

1. Μη επικαιροποίηση στοιχείων λογαριασμού. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται επιβεβαίωση των στοιχείων του λογαριασμού, μέσω προσκόμισης στην τράπεζα των απαραίτητων δικαιολογητικών – ανάλογα με την πολιτική κάθε τράπεζας.

2. Ανενεργός λογαριασμός, πιθανότατα γιατί δεν έχει κινηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα.

3. Αναντιστοιχία ΑΦΜ και τραπεζικού λογαριασμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη διόρθωση του προβλήματος στον τραπεζικό λογαριασμό έως τις 31/8/2017, διαφορετικά η αίτησή τους θα ανακληθεί. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης, αλλά χάνεται το δικαίωμα αναδρομικής καταβολής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.