ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εθνικές εκλογές: Πότε θα γίνουν και ποιος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Εθνικές εκλογές: Πότε θα γίνουν και ποιος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού βάζουν κυβερνητικές πηγές με ανεπίσημες διαρροές αλλά και επίσημες δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων όπως ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε ότι πριν ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγησης δεν προβλέπεται ανασχηματισμός.

Ας σημειωθεί ότι η 3η αξιολόγηση θα ξεκινήσει τον φθινόπωρο του 2017, αλλά είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί. Το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2018.

Εδώ ουσιαστικά “δείχνει” το πότε θα πάει η κυβέρνηση σε εκλογές και ότι τόσο το πότε θα γίνει ανασχηματισμός: Το τρίτο Μνημόνιο λήγει στις 31 Ιουλίου 2018 και η Ελλάδα θα έχει ενισχύσει την παρουσία της στις αγορές, άρα θα υπάρχει κάποιο χρήμα για να διατεθεί σε ανάγκες, πέρα από αυτές που εγκρίνουν οι δανειστές. Αυτό θα αφορά κυρίως τους τομείς της Αμυνας και της Υγείας.

Συνεπώς το β’ εξάμηνο του 2018 (μάλλον Σεπτέμβριος) ως εκλογικός χρόνος είναι απόλυτα λογικός. Αν χάσει τα μέτρα θα τα εφαρμόσει η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή Ποταμιού, ή όποιοι τους διαδεχθούν ω πολιτικά σχήματα, αν κερδίσει (πράγμα λιγάκι δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες) η κυβέρνηση θα έχει καταγάγει τεράστιο πολιτικό άθλο.

Εκτός και αν αποφασιστεί να “τραβήξουν” μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 με προοπτική των δεύτερων εκλογών, αν μπλοκαριστεί η προεδρική εκλογή του 2020 τον Ιανουάριο του ίδιου έτους!

Ετσι ή αλλιώς στις μεθεπόμενες εκλογές πάμε με απλή αναλογική, οπότε ως στρατηγικός σχεδιασμός δεν είναι καθόλου κακός για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Στο ερώτημα “Θα αντέξουν δύο χρόνια ακόμα;” η απάντηση είναι εύκολη; Ποιος θα τους ανατρέψει; Η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη και οι δανειστές προτιμού να τους έχουν “μέσα” στην κυβέρνηση παρά εκτός στην αντιπολίτευση.

Ετσι ή αλλιώς ότι θέλουν οι δανειστές το περνάνε… Αν αλλάξουν οι διαθέσεις των δανειστών (βασικά του Βερολίνου), τότε θα έχουμε άλλα δεδομένα.

Απαντώντας σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής σε άλλη ερώτηση σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για την υπόθεση με το πλοίο «Noor 1» που εκκρεμεί στην δικαιοσύνη, ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει μετά την ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητοστάκη στη ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί μετά από συνεννόηση με τα κόμματα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μέχρι τέλος του έτους, όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, θα δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα από τον «Φάκελο της Κύπρου» τα οποία συμπεριλαμβάνονται σε τρεις τόμους και έχουν ήδη παραδοθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων της Μεγαλονήσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.