Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος κατέγραφε στο Αιγαίο την πτήση Τσίπρα, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΑ! (φωτό, βίντεο)

Τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος κατέγραφε στο Αιγαίο την πτήση Τσίπρα, Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΑ! (φωτό, βίντεο)

[Ανανέωση 17:50] Για άλλη μια φορά η Τουρκία προχώρησε σε προκλητικές ενέργειες προσπαθώντας να δημιουργήσει εντάσεις.

Την στιγμή που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επέβαινε στο διθέσιο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με δυο ακόμη μαχητικά αεροσκάφη του ίδιου τύπου, στα οποία επέβαιναν οι Α/ ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΑ, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) να ήταν στο FIR Αθηνών λίγο μετά τις 11:00.

Την ώρα αυτή περίπου απογειωνόταν και ο σχηματισμός των ελληνικών μαχητικών με τον πρωθυπουργό. Η πτήση του πρωθυπουργικού σχηματισμού διήρκεσε, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, περίπου 50 λεπτά.

Τρεις περίπου ώρες αφότου προσγειώθηκαν τα ελληνικά F-16 με τον πρωθυπουργό και συγκεκριμένα στις 14:50 μπήκε στο Αιγαίο ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών F-16, το οποίο βγήκε λίγο αργότερα μεταξύ Χίου και Σάμου.

Δημοσιεύματα της γείτονος χώρας σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επίδειξη δύναμης και… show του Έλληνα πρωθυπουργού

Η πτήση του Έλληνα πρωθυπουργού πάνω από το Αιγαίο, ήταν μια είδηση που δεδομένα θα «έπαιζε» στην γείτονα χώρα. Άλλωστε και μόνο η παρουσία της λέξης «Αιγαίο» στην… εξίσωση, είναι αρκετή. Για ευνόητους λόγους.

Τουρκικά δημοσιεύματα, λοιπόν, αναφέρονται εκτενώς στην… υπερηχητική πτήση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα η hurriyet.com.trαναφέρει:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε για πρώτη φορά σε ένα F-16 και πέταξε πάνω από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Έκανε μια επίδειξη δύναμης με αυτόν τον τρόπο, ειδικά για την εσωτερική πολιτική».

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας τα… διαδικαστικά. Δηλαδή το πότε έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στην στην 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα, αλλά και ποιους συνάντησε. Τέλος, μεταδίδει τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός μετά την πτήση.

Αλλά και το ότι έγινε ο τρίτος Έλληνας πρωθυπουργός που «πέταξε» με F16, μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Ο Τσίπρας έκανε show»!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τουρκική sabah.com.tr! Το άρθρο περιγράφει το ότι ο Αλέξης Τσίπρας φορούσε στρατιωτική στολή, δηλώσεις του, αλλά και το πού ακριβώς «πέταξε».

Έχει όμως και μια… τελευταία παράγραφο, στην οποία αναφέρει: «Υπάρχουν επίσης κύκλοι που ερμηνεύουν τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πτήση με F16 στον ουρανό του Αιγαίου ως μήνυμα. Δεν υπήρξε καμία επίσημη εξήγηση για το show«!

Φράση που δείχνει ξεκάθαρα πως οι Τούρκοι… ζητούν εξηγήσεις για την πτήση του πρωθυπουργού!

Για επίδειξη δύναμης από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού έκανε λόγο και το τουρκικό bursahakimiyet.com.tr. Το δημοσίευμα χρησιμοποιεί «γλώσσα» παρόμοια με αυτή της Hurriyet, που αναφέραμε παραπάνω.

Δείτε φωτογραφίες:

———————————————

Ο τρίτος πρωθυπουργός που πραγματοποίησε πτήση με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, έγινε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στην 110 πτέρυγα μάχης και αφού ενημερώθηκε επιβιβάστηκε σε ένα F16.

Τον Πρωθυπουργό, υποδέχθηκαν στη Μοίρα 337Μ, ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης (ΠΝ) και ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Α/ΓΕΑ για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μοίρας και τις λεπτομέρειες εκπαιδευτικής πτήσης στο Βόρειο Αιγαίο, στην οποία είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το σχέδιο και τους επιχειρησιακούς όρους της πτήσης, μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΑ, που επέβαιναν στα άλλα δυο αεροσκάφη του σχηματισμού, τον Μοίραρχο της 337 Αντισμήναρχο (Ι) Ιωάννη Παπαχαράλαμπο και τον Επισμηναγό (Ι) Χρήστο Γκόρλα, πιλότο του μαχητικού αεροσκάφους F-16 BLK 52+, στο οποίο επιβιβάστηκε.

Ο κύριος Τσίπρας πέταξε με F-16 της 337 μοίρας, το οποίο έγραφε πάνω ALEXIS TSIPRAS.

Αφού φόρεσε την ειδική φόρμα, δέχτηκε τις απαραίτητες οδηγίες από τους άνδρες της Μοίρας, μπήκε στην πίσω θέση του διθέσιου μαχητικού.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=CeuqW1qLHJU

Στο F16 ήταν γραμμένο το όνομα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός εντυπωσιασμένος ανέβηκε την σκάλα για να μπει στο F16 φόρεσε την ειδική κάσκα και έδειξε έτοιμος για την πτήση. Αφού έγινε ο έλεγχος των πτερυγίων η απογείωση ήταν γεγονός!

Η πτήση του Ελευθέριου Βενιζέλου

Ο πρώτος πρωθυπουργός που είχε πετάξει με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 8 Φεβρουαρίου του 1912 με ένα Nieuport των 50 ίππων. Είχε απογειωθεί από το Ρουφ. Πιλότος ήταν ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος που μόλις είχε εκπαιδευθεί στην Γαλλία.

Η πτήση με F16 του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο δεύτερος πρωθυπουργός που πέταξε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ηλικία 75 ετών, φόρσε φόρμα πιλότου και πέταξε με ένα διθέσιο μαχητικό F-16D Block.30.

Η πτήση έγινε στις 22 Μαρτίου 1992 στις 11.45 το πρωί από την 111 Πτέρυγα Μάχης της 346 Μοίρας.

Η πτήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Με ένα μυστηριώδες non paper το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσε να προιδεάσει τους δημοσιογράφους για την πτήση που θα έκανε ο πρωθυπουργός με F16. Το non paper προκάλεσε αρχικά σύγχιση καθώς δεν ήταν αντιληπτό τι ακριβώς εννοούσε.

Έγραφε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.