ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι σημαίνει η χθεσινή πτήση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα με F-16 λίγο πριν το κρίσιμο ταξίδι στις ΗΠΑ

Τι σημαίνει η χθεσινή πτήση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα με F-16 λίγο πριν το κρίσιμο ταξίδι στις ΗΠΑ

Η χθεσινή κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να πετάξει με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την επίσκεψή του στην 110 πτέρυγα μάχης, στη Λάρισα είχε πολλούς επικοινωνιακούς σκοπούς.

Ήθελε να δείξει ότι ο πρωθυπουργός αντέχει στα δύσκολα ενόψει και της επίσκεψης στις ΗΠΑ αλλά και να περάσει ένα μήνυμα ότι θα πάει αποφασισμένος για να ζητήσει εξοπλιστικές διευκολύνσεις από την Ουάσιγκτον ώστε η τελευταία να μην παραδώσει στην Τουρκία τον στρατηγικό έλεγχο του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου

Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την χθεσινή πτήση «συγκλονιστική εμπειρία», λίγο πριν κάνει το πολύωρο ταξίδι του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πέταξε με F-16, γύρω στις 12 το μεσημέρι με τον Επισμηναγό (Ι) Χρήστο Γκόρλα με ένα F-16 της 337 μοίρας, το οποίο έγραφε πάνω ALEXIS TSIPRAS!

Φόρεσε την ειδική φόρμα, δέχτηκε τις απαραίτητες οδηγίες και μπήκε στην πίσω θέση του διθέσιου μαχητικού, έβαλε τη μάσκα οξυγόνου

Το πολεμικό αεροσκάφος με τον πρωθυπουργό απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρισας, πέταξε πάνω από Σκύρο, Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Θάσο, Άγιο Όρος, νότια Χαλκιδική και επέστρεψε ξανά στη βάση του.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε «εντυπωσιασμένος από το επίπεδο της ετοιμότητας και της επιστημονικής γνώσης των πιλότων» και είπε ότι «το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των Ελλήνων πιλότων».

Το Μαξίμου, όταν δημοσιεύτηκε η πληροφορία ότι θα γινόταν η πτήση αυτή φρόντισε να το επιβεβαιώσει με ένα «non paper», αναφέροντας χιουμοριστικά «Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού».

Στη Ουάσιγκτον ο πρωθυπυοργός θα έχει κρίσιμες επαφές, πρωτίστως με τον Ντόναλντ Τραμπ την Τρίτη, αλλά και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Πρώτος στόχος του κ. Τσίπρα, ο οποίος θα μεταβεί πρώτα, το Σαββατοκύριακο στο Σικάγο, είναι να δοθεί το μήνυμα από την Ουάσιγκτον ότι η Ελλάδα έχει πλέον μία οικονομία οικονομία που ανακάμπτει και ότι το περιβάλλον είναι φιλικό προς τις επενδύσεις. Βέβαια με τέτοια υπερφορολόγηση αυτό είναι πολύ συζητήσιμο

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα συμφωνία για τη Σούδα είναι σίγουρο ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από το Ν.Τραμπ εξοπλιστική ενίσχυση για να μην ανατραπεί το ισοζύγιο ισχύος με την Άγκυρα σε τέτοιο βαθμό που να μην χρειάζεται καν πολεμική σύρραξη εάν η Άγκυρα θα θελήσει να επιβάλλει τα συμφέροντά της

Ο Α.Τσίπρας θέλει τη συνδρομή της αμερικανικής κυβέρνησης, ώστε το ΔΝΤ να είναι πιο φιλικό στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και στην έξοδο της χώρας στις αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρήσει να αποσπάσει μία δέσμευση και από την κυρία Λαγκάρντ, αλλά και αποσαφήνιση των θέσεων του Ταμείου για να μην υπάρξει κάποια απαίτηση για νέα μέτρα.

Άλλωστε η ίδια η Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, κάτι που έγινε δεκτό με ικανοποίηση στην Αθήνα χθες βράδυ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως το πιο κρίσιμο ζήτημα που «καίει» την ελληνική πλευρά είναι η απόκτηση μιας μοίρας F-35 διότι χωρίς αυτή την ενίσχυση όλα τ’άλλα γίνονται φιλολογική συζήτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.