Με τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ και funds συναντήθηκε ο Α. Τσίπρας: «Η Ελλάδα επιστρέφει»

Με τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ και funds συναντήθηκε ο Α. Τσίπρας: «Η Ελλάδα επιστρέφει»

Με συντάκτες και στελέχη ορισμένων εκ των σημαντικότερων αμερικανικών και διεθνών media είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο πρωθυπουργός (FT, Bloomberg, Politico, PBS, CNBC, Washington Post, WSJ κ.ά.) σε μια συνάντηση στην οποία παρευρίσκονταν και τα μεγαλύτερα αμερικανικά funds.

Σε όλους πέρασε το ίδιο ηχήρό μήνυμα: «Η Ελλάδα επιστρέφει»

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- την απόλυτη προτεραιότητα στο κομμάτι των επενδύσεων. Ανέφερε την προσωπική του επίβλεψη στην task force για τις μεγάλες επενδύσεις, τον αναπτυξιακό νόμο και τα κίνητρα που δίνει, καθώς και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα καταφέρνει και αξιοποιεί τους σημαντικούς πόρους από τα κοινοτικά κονδύλια.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη γόνιμη -όπως τη χαρακτήρισε- συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην ανάγκη να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση και να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Πρόσθεσε επίσης ότι οι διαφωνίες μεταξύ των εταίρων ήταν αυτές που έφεραν τις καθυστερήσεις, οι οποίες σε αυτή τη φάση μπορούν να αποφευχθούν, καθώς είναι προς όφελος όλων η ελληνική οικονομία να παραμείνει σε ανοδική τροχιά και η χώρα να κλείσει οριστικά πίσω της την εποχή των μνημονίων και της ύφεσης.

Ακόμη, τόνισε τον κρίσιμο γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας, αναλύοντας τη στρατηγική για την εμπέδωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, στη στενή συνεργασία ειδικά με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο.

Ερωτώμενος επίσης σχετικά, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την ανάσχεση του «brain drain», καθώς και συνολικά για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους. Τόνισε ότι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες και ερευνητές της. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ιδιαίτερη μνεία -μεταξύ άλλων- στην αύξηση του Προϋπολογισμού για την έρευνα στο 1% του ΑΕΠ, στη δημιουργία των ταμείων για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες στο επίπεδο των νεοφυών, καινοτόμων, start up επιχειρήσεων που «προσπαθούμε κάθε μέρα να πολλαπλασιάσουμε, καθώς είναι κλάδος οικονομίας με τεράστια προστιθέμενη αξία».

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/920423215624785920

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.