ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ράνια Αντωνοπούλου: «Και το 2018 η αποκλιμάκωση της ανεργίας»

Ράνια Αντωνοπούλου: «Και το 2018 η αποκλιμάκωση της ανεργίας»

«Η αποκλιμάκωση της ανεργίας αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018. Η σταδιακή βελτίωση του ρυθμού απασχόλησης αποτυπώνεται και στη μείωση των ποσοστών ανεργίας των νέων. Ενδεικτικά, θα αναφέρω ότι, ενώ το Β’ τρίμηνο του 2013 η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα 15-24 ήταν στο 59,2%, σήμερα έχει περιοριστεί στο 43,8%», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά το χαιρετισμό της στη Διημερίδα της Διεύθυνσης Απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση των νέων, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό των νέων που δεν μπορούν να ενταχτούν στην “ενεργό ζωή” και είτε παραμένουν άνεργοι είτε αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να αντιστραφούν τα υψηλά ποσοστά νεανικής ανεργίας, ωστόσο αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τη διασφάλιση της βέλτιστης ανάπτυξης των νέων και την παροχή των καλύτερων ευκαιριών, ώστε να είναι ενεργοί στην αγορά εργασίας και την κοινωνία», συμπλήρωσε η κ. Αντωνοπούλου και συνέχισε: «Δεδομένων των σταθερά υψηλών επιπέδων ανεργίας των νέων και βάσει των αρχικών αποτελεσμάτων και της εκτίμησης των αναγκών έως το 2020, αποφασίστηκε οι πόροι για την απασχόληση των νέων να αυξηθούν κατά 1,2 δισ. ευρώ σε επίπεδο ΕΕ. Η χώρα μας θα ενισχυθεί με επιπλέον 79 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, δεδομένου ότι στη χώρα μας έχει ήδη δεσμευτεί το σύνολο των πόρων που αφορούν τους νέους για δράσεις που υλοποιούνται ήδη ή θα υλοποιηθούν άμεσα. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι μόνο η απορροφητικότητα των πόρων, αλλά και το πώς απορροφούνται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.