Διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις στη συνάντηση Τσίπρα-Ντούντα

Διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις στη συνάντηση Τσίπρα-Ντούντα

Τους μακροχρόνιους δεσμούς της Ελλάδας με την Πολωνία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πολωνό πρόεδρο, Άντρζεϊ Ντούντα.

«Είναι για μας σημαντική ευκαιρία η επίσκεψή σας, για να αναδείξουμε τις μακρόχρονες σχέσεις φιλίας που έχουν οι δυο λαοί. Άλλωστε αυτό το μάρτυρα και το γεγονός ότι σε δυο χρόνια γιορτάζουμε τα 100 έτη επισήμων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας» είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας-Πολωνίας, με στόχο την αναβάθμιση της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε, «αν και βρισκόμαστε σε δυο διαφορετικά σημεία του ευρωπαϊκού χάρτη, εντούτοις ως χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, χώρες που βρισκόμαστε στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, έχουμε ένα διαρκή διάλογο, η αναβάθμιση του οποίου -θα ήταν κατά την άποψη μου -ιδιαίτερα επωφελής για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, αλλά και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε τομείς ενδιαφέροντος όπως η οικονομία, το εμπόριο, η ενέργεια, οι επικοινωνίες και οι μεταφορές» τόνισε.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επίσκεψη του πολωνού προέδρου αποτελεί σημαντικό ορόσημο στις σχέσεις των δυο χωρών.

Εγκάρδια χαρακτήρισε την υποδοχή του από τον πρωθυπουργό, ο πολωνός πρόεδρος και ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη δυνατότητα που του έδωσε να συναντηθεί και να συνομιλήσει μαζί του. «Σε διάστημα 17 ετών δεν πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα επίσκεψη πολωνού προέδρου, οπότε με τη σειρά μου θεωρώ την επίσκεψη μου ορόσημο, που θα δώσει ώθηση στη συνεργασία των δυο χωρών» είπε ο κ. Ντούντα.

Ο πολωνός πρόεδρος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επεσήμανε, πως στα 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων, οι δυο χώρες στήριξαν εμπράκτως η μια την άλλη, ενώ επίσης διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό, ότι η Ελλάδα είναι αγαπητή χώρα στους Πολωνούς πολίτες. «Εάν δεν ίσχυαν αυτά, δεν θα ήμασταν περήφανοι για το ένα εκατομμύριο επισκεπτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πολωνός πρόεδρος τόνισε, ότι «υπάρχουν πεδία που μπορούμε να αποκτήσουμε μια δυναμικήπστη σχέση μας» και αναφέρθηκε στην εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας και των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες. «Θα συναντηθώ με ισχυρούς Έλληνες εφοπλιστές και ευελπιστώ η συνεργασία μας, τόσο στον θαλάσσιο όσο και στον ναυπηγικό τομέα, να αναπτυχθεί» υπογράμμισε ο Άντρζεϊ Ντούντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.