ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εκοιμήθη ο θείος-ιερέας του Αλ. Τσίπρα που χόρεψαν το «καγκελάρι» (βίντεο)

Εκοιμήθη ο θείος-ιερέας του Αλ. Τσίπρα που χόρεψαν το «καγκελάρι» (βίντεο)

Εκοιμήθη την Κυριακή πλήρης ημερών, ο συνταξιούχος εφημέριος του Αθαμανίου Άρτας Δημήτριος Τσίπρας, με την οικογένειά του, τους φίλους, τους συγγενείς και τους συγχωριανούς του να τον συνοδεύουν σε βαθιά συγκινησιακό κλίμα, εχθές στην τελευταία του κατοικία.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αθαμανίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αρτης κ. Καλλινίκου.

Ο παπά Δημήτρης αγαπούσε πολύ το Αθαμάνιο και δεν το εγκατέλειψε ποτέ του. Υπηρέτησε την Ορθοδοξία μέχρι το τέλος του βίου του, με τους κατοίκους του χωριού να τον αναζητούν και να τον έχουν πάντα στο πλευρό τους και στις χαρές και στις λύπες.

Η τοπική εφημερίδα “Ταχυδρόμος Αρτας ” σε ένα σύντομο αφιέρωμα στον αγαπητό ιερέα αναφέρει πως ο παπά Δημήτρης σε ηλικία 19 ετών εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και μετά τις εκκλησιαστικές σχολές αφιέρωσε τη ζωή του στον Κύριο, πορευόμενος στα μονοπάτια της Ορθόδοξης Πίστης.

Είναι γνωστή η μεγάλη αδυναμία που είχε ο παπά Δημήτρης στον ανιψιό του και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μεγάλη όμως ήταν και η αδυναμία του πρωθυπουργού για τον θείο του, ο οποίος κάθε φορά που επισκέπτονταν το Αθαμάνιο, φρόντιζε να συναντήσει πρώτα τον αγαπημένο του θείο.

Λάτρευε τον χορό και ιδιαίτερα το καγκελάρι που έσερνε πάντα πρώτος, με τον ανιψιό του να τον συνοδεύει τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από epirus-tv-news.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.