Έμπρακτη στήριξη από την Βιβλιοθήκη της Βουλής στη Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Έμπρακτη στήριξη  από την Βιβλιοθήκη της Βουλής στη Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Ο Νίκος Βούτσης διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα εξακολουθήσει να στηρίζει τη Σχολή της Χάλκης, «έτσι ώστε όλος αυτός ο τεράστιος θησαυρός να διασωθεί, αλλά και να γίνει κτήμα, όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τεχνογνωσία προς τη Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, με στόχο την πλήρη καταλογογράφησή της, την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της, πρόκειται να παράσχει η Βιβλιοθήκη της Βουλής, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψαν σήμερα στο Φανάρι, ο Μητροπολίτης Δέρκων κ. Απόστολος και ο γ.γ. του κοινοβουλίου, Κώστας Αθανασίου, παρουσία και του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.
Σε δηλώσεις του ο κ. Βούτσης, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία «θα οδηγήσει τη Σχολή να μεγαλουργήσει ξανά», καθώς συνιστά «ένα πολύ σημαντικό και τολμηρό βήμα εκσυγχρονισμού» για το παρόν και το μέλλον της Βιβλιοθήκης της, «το οποίο μπορεί να είναι και γέφυρα με το παρελθόν». Από πλευράς του, ο γ.γ. της Βουλής, διαβεβαίωσε πως το ελληνικό κοινοβούλιο θα συνεχίσει να στηρίζει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, «έτσι ώστε όλος αυτός ο τεράστιος θησαυρός να διασωθεί, αλλά και να γίνει κτήμα, όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων».
Η ψηφιοποίηση της Βιβλιοθήκης, «θα είναι επωφελής για όλη την ανθρωπότητα και κυρίως για τους επιστήμονες» συμφώνησε ο Μητροπολίτης Δέρκων. Παρών επίσης στην υπογραφή της συμφωνίας, ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος εξήρε τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητα των επιστημόνων που η Βουλή διέθεσε για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος.
Αμέσως μετά, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε το Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου στεγάζεται το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και η Βιβλιοθήκη Σακκουλίδη, καθώς και έκθεση φωτογραφίας για την παλαιά Πόλη.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη και ξενάγηση της αποστολής της Βουλής στην Αγία Σοφία και στο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, ενώ ο κ. Βούτσης δεν παρέλειψε να συναντηθεί με τον πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) που αποτελεί κεντρικό φορέα της Ομογένειας, και με τους οποίους συνομίλησε για θέματα που αφορούν τα Ρωμαίικα Κοινοτικά Βακούφια, την υποστήριξη και τον συντονισμό τους, καθώς και την καλύτερη ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα ζητήματα αυτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.