Ευκ.Τσακαλώτος: Ζητά αύριο μείωση του ΦΠΑ στα νησιά

Ευκ.Τσακαλώτος: Ζητά αύριο μείωση του ΦΠΑ στα νησιά

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος πρόκειται να εξετάσει το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, ειδικά του Βορείου Αιγαίου.

Η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου όπου υφίσταται ακόμα η ρύθμιση, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των αυριανών επαφών των Θεσμών με τον υπ. Οικονομικών. Στην «ατζέντα» της Πέμπτης θα βρεθούν τα δημοσιονομικά, τα χρηματοπιστωτικά και η αναπτυξιακή τράπεζα, αλλά και θέματα υγείας και δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο συζήτησης των δημοσιονομικών, που θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα, ο υπ. Οικονομικών πρόκειται να ζητήσει επανεξέταση της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% από το 17% που είναι σήμερα (κανονικός συντελεστής) και στο 13% από το 9% για τον μειωμένο συντελεστή, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά, ειδικά του Βορείου Αιγαίου.
Οι επαφές του κουαρτέτου με υπουργούς της κυβέρνησης θα ξεκινήσουν από το πρωί, στις 9:30 π.μ. με θέματα υγείας και θα συνεχιστούν στις 14:30 με θέματα δικαιοσύνης και στις 15:00 με τα χρηματοπιστωτικά και την αναπτυξιακή τράπεζα.

Οι μέχρι στιγμής συζητήσεις πάντως κρίνονται ικανοποιητικές αφού από τα 110 προαπαιτούμενα, πολλά εκ των οποίων σχετίζονται με θέματα υποδομών (κτηματολόγιο, μεταλλεία κλπ), έχει καλυφθεί το 30%. Μεταξύ των θεμάτων που έχουν «κλειδώσει» είναι και η αναβολή των νέων αντικειμενικών έως τον Μάρτιο του 2018, αλλά και οι αλλαγές στην αξιολόγηση στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η σχετική δημοσίευση του ΦΕΚ με τις περιγραφές θέσεων, όπως αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την Παρασκευή με θέματα ενέργειας και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο με στόχο να υπάρξει τεχνική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι αν και το ΔΝΤ κρατά χαμηλό προφίλ και δεν συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις, παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει ζητήσει να μην εκτροχιαστεί το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.