ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ελ. Κουντουρά: «Οι προκρατήσεις για το 2018 ξεκίνησαν με άνοδο 10%»

Ελ. Κουντουρά: «Οι προκρατήσεις για το 2018 ξεκίνησαν με άνοδο 10%»

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά τα πρώτα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό και για το 2018 είναι θετικά ότι οι προκρατήσεις ξεκίνησαν με άνοδο 10%.

Την ίδια στιγμή υπενθυμίζει ότι το 2017 οι διεθνείς αφίξεις ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια με τα έσοδα να σημειώνουν ρεκόρ όλων των εποχών. Η κ. Κουντουρά σημειώνει ότι ολοκληρώθηκε το τουριστικό νομοσχέδιο με το οποίο διευθετούνται ζητήματα του τουριστικού κλάδου και το οποίο θα βγει άμεσα σε διαβούλευση, όπως τονίζει.

Η υπουργός εστίασε στο γεγονός ότι την τελευταία διετία περισσότερες από 300 αιτήσεις υποβλήθηκαν στις υπηρεσίες του υπουργείου για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό και επέκταση υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων 4 και 5 αστέρων αλλά και για τη δημιουργία νέων, πολλές από τις οποίες έχουν εγκριθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Όπως τονίζει, σε συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική», στον αναπτυξιακό νόμο υποβλήθηκαν 254 προτάσεις τουριστικών επενδύσεων, ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ.

Για το 2018 τονίζει ότι παραμένει ως στόχος η εδραίωση της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημερών το χρόνο. Προς την κατεύθυνση αυτή η κ. Κουντουρά ανάφερε ότι επιμηκύνθηκε η τουριστική περίοδος τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, ενισχύθηκαν οι παραδοσιακές αγορές του ελληνικού τουρισμού και άνοιξαν νέες, όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ινδία. Η υπουργός αναφέρει ότι δίνεται προτεραιότητα στην αειφόρο ανάπτυξη, στη δημιουργία υποδομών φιλοξενίας με απόλυτο σεβασμό και εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον, στην ανάδειξη όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που καθιστούν την Ελλάδα μοναδική.

Για το ζήτημα των βραχυχρόνιων μισθώσεων, η υπουργός υπογράμμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε τη σχετική νομοθεσία θεσπίζοντας ξεκάθαρους κανόνες για αυτό το είδος μίσθωσης. Μάλιστα, όπως είπε, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με την πρόσφατη απόφασή της θέτει τις προϋποθέσεις για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας τέλος στις φωνές που λένε ότι η επιτυχία του ελληνικού τουρισμού συνδέεται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γειτονικές χώρες -Τουρκία και Αίγυπτος- η κ. Κουντουρά τόνισε ότι μια επιτυχία που είναι διαρκής και συνεχόμενη δεν μπορεί να θεωρείται συγκυριακή. Στην περίπτωση της χώρας μας, οι διαδοχικές υψηλές τουριστικές επιδόσεις προήλθαν μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο, υπογράμμισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.