ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Π. Κουρουμπλής: Πιστεύει στην ανάκαμψη της ναυλαγοράς η οποία θα βοηθήσει τον εμπορικό στόλο

Π. Κουρουμπλής: Πιστεύει στην ανάκαμψη της ναυλαγοράς η οποία θα βοηθήσει τον εμπορικό στόλο

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι «το 2018 πιστεύω ότι είναι ένα έτος που αρχίζει να ανακάμπτει η λεγόμενη ναυλαγορά που συνδέεται άρρηκτα με την κινητικότητα του εμπορικού στόλου»

Ο υπουργός έκανε λόγο και για αύξηση του ναυτιλιακού συναλλάγματος, εκτίμησε ότι υπάρχει πλέον μια καλύτερη κινητικότητα στον ναυτιλιακό τομέα και προσέθεσε: «Πιστεύω ότι και οι Έλληνες εφοπλιστές, με τους οποίους υπάρχει μια καλή συνεργασία, καθώς ένιωσαν την υποστήριξη της κυβέρνησης στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στην ΕΕ, θα εκδηλώσουν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να στηρίξουν, αιμοδοτώντας την ελληνική οικονομία».

Ειδικά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα κλείσει και το θέμα της μεταβίβασης της διοίκησης στους επενδυτές και ανέφερε: «Πλέον θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση ώστε αυτό το λιμάνι να πάρει τις ταχύτητες που πρέπει να πάρει στον τομέα της οργάνωσης των υποδομών που έχει ανάγκη για να γίνει πραγματικά ένα κέντρο μεγάλης ναυτιλιακής δραστηριότητας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι του Πειραιά είπε ότι υπεγράφη η σύμβαση των εργαζομένων και της Cosco, σχολίασε ότι η σύμβαση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αρχίσει μια νέα περίοδος άνοιξης μετά από χρόνια περικοπών στα εργασιακά δικαιώματα και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση σταθερά προωθεί και καλλιεργεί ένα τέτοιο κλίμα ώστε οι νέες συμβάσεις που θα υπογράφονται να αποκτούν πλέον ένα τέτοιο περιεχόμενο μεταξύ εργαζομένων δηλαδή και εργοδοτών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.