Π. Σκουρλέτης: «Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να λυθεί το ονοματολογικό»

Π. Σκουρλέτης: «Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να λυθεί το ονοματολογικό»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι η θέση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για την ονομασία των Σκοπίων, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ο υπουργός τόνισε ότι «μετά από δεκαετίες φαίνεται ότι υπάρχει μία κινητικότητα και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να λυθεί αυτό το θέμα και είναι πάρα πολύ σημαντικό το να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε φυσιολογικές, κανονικές σχέσεις με τη FYROM», καθώς «μία τέτοια εξέλιξη αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας ως σταθεροποιητικό παράγοντα στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι υπάρχουν συνομιλητές για τη δημιουργία μιας ευρύτερης συναίνεσης στη Βουλή, ενώ προσέθεσε ότι η «στάση, ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, θα είναι το μέτρο που θα κρίνει την πολιτική τους αξιοπιστία στο κρίσιμο ζήτημα των εθνικών θεμάτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.