Υπ. Οικονομικών:Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών «τρέχει» τις κληρώσεις του ΚΙΝΟ για λογαριασμό του ΟΠΑΠ

Υπ. Οικονομικών:Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών «τρέχει» τις κληρώσεις του ΚΙΝΟ για λογαριασμό του ΟΠΑΠ

«Φωτιές» άναψε το Ποτάμι, αμφισβητώντας ευθέως το αδιάβλητο των κληρώσεων του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τη Χριστουγεννιάτικη σούπερ λοταρία, όπου 29 φορολογούμενοι κέρδισαν δύο φορές και άλλοι 4 κέρδισαν τρεις φορές.

Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η διαχείριση και η λειτουργία του ειδικού λογισμικού των ηλεκτρονικών κληρώσεων ανατέθηκε απευθείας, με Απόφαση που υπογράφηκε από τον Ε. Τσακαλώτο στις 30 Νοεμβρίου- δηλαδή την ημέρα που έγινε η πρώτη φορολοταρία- στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), που εδρεύει στην Πανεπιστημιούπολη του Ρίου Πατρών και εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για φορέα με τεράστια εμπειρία, που εκτός της έκδοσης του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για την εκπαίδευση, έχει και την ευθύνη της μετάδοσης των θεμάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Εκτός αυτών, το ΙΤΥΕ «τρέχει» και τις κληρώσεις του ΚΙΝΟ για λογαριασμό του ΟΠΑΠ, με σύστημα ανάλογο αυτού που διενεργούνται οι ηλεκτρονικές κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών κι αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν καθοριστικό για την επιλογή του συγκεκριμένου Φορέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν αναμονή επίσημης ανακοίνωσης από το υπουργείο Οικονομικών, αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι η διαδικασία της φορολοταρίας είναι αδιάβλητη, καθώς έχουν προβλεφθεί όλες οι αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως το ότι άλλος συγκεντρώνει τους ηλεκτρονικούς λαχνούς (ΑΑΔΕ) κι άλλος διενεργεί την κλήρωση (ΙΤΥΕ) ενισχύει το αδιάβλητο της διαδικασίας, ενώ επισημαίνουν πως οι κληρώσεις γίνονται στον απολύτως ελεγχόμενο και φυλασσόμενο χώρο της ΓΓΠΣ, όπου έχουν πρόσβαση μόνο οι πιστοποιημένοι για τη φορολοταρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.