ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δωρεάν θα παρέχονται σε όλους τους μαθητές τα βιβλία των ξένων γλωσσών από το νέο σχολικό έτος

Δωρεάν θα παρέχονται σε όλους τους μαθητές τα βιβλία των ξένων γλωσσών από το νέο σχολικό έτος

Δωρεάν θα παρέχονται στους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, τα ξενόγλωσσα βιβλία από την νέα σχολική χρονιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Την σχετική ερώτηση είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελλής, ο οποίος τόνισε ότι οι λαϊκές οικογένειες “στενάζουν” οικονομικά όταν πρέπει να πληρώνουν τα ξενόγλωσσα εγχειρίδια στο Λύκειο.

Απαντώντας, ο κ. Γαβρόγλου στην επισήμανση του βουλευτή να εγγραφεί ειδικό κονδύλι στον κρατικό Προϋπολογισμό, είπε ότι το υπουργείο δεν θα αγοράσει από τα υπάρχοντα βιβλία, αλλά θα ετοιμαστεί νέο υλικό, στο πρότυπο των υπόλοιπων ξενόγλωσσων βιβλίων. Χαρακτήρισε μάλιστα “απαράδεκτο” το σημερινό καθεστώς να αγοράζουν οι μαθητές τα ξενόγλωσσα εγχειρίδια και επισήμανε ότι το κράτος δεν μπορεί να συναλλάσσεται με εμπόρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι έως το τέλος Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα ξένων γλωσσών στα σχολεία, με στόχο να ενισχυθεί η εκμάθηση εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και να μην καταφεύγουν οι μαθητές στο φροντιστήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.