Αλ. Χαρίτσης: «Για πρώτη φορά η χώρα διαθέτει μία ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική στις ΜμΕ»

Αλ. Χαρίτσης: «Για πρώτη φορά η χώρα διαθέτει μία ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική στις ΜμΕ»

«Για πρώτη φορά η χώρα διαθέτει μία ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική που επικεντρώνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προτάσσει την τεχνολογική αναβάθμιση και τη βελτίωση της εξωστρέφειάς τους, αλλά και τη δημιουργία συνεργειών και ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας μεταξύ τους, ώστε να μπορούν να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ομιλητής στη 2η διεθνή συνάντηση της Αθήνας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες του υπουργείου Οικονομίας για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ, τα εξειδικευμένα προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ, τον νέο αναπτυξιακό νόμο που για πρώτη φορά, όπως σημείωσε, είναι προσανατολισμένος στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αλλά και στις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που έφεραν πρόσθετους πόρους στην ελληνική οικονομία, ύψους 2 δισ. ευρώ, μόνο για το 2017, με τη μερίδα του λέοντος να κατευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε ειδική μνεία στα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία που δημιούργησε το υπουργείο για τη στοχευμένη ενίσχυση διαφορετικών κλάδων της οικονομίας, που συνδυάζουν πόρους από όλες τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγές και κινητοποιούν σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια. Εργαλεία, όπως το Ταμείο Επιχειρηματικότητας για την οριζόντια χρηματοδότηση των ΜΜΕ, παραδοσιακών και νέων, αλλά και το καινοτόμο Ταμείο Συνεπενδύσεων (EquiFund) που θα ενισχύσει, με κεφάλαια και τεχνογνωσία, νεοφυείς επιχειρήσεις σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους.

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στην κρίσιμη συζήτηση που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατανομή του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού την επόμενη προγραμματική περίοδο. Στις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Οικονομίας ώστε να ενισχυθούν οι πολιτικές για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να πλαισιωθούν με περισσότερους πόρους. Με αυτές τις θέσεις -επισήμανε- θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, την ερχόμενη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.