ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ε. Αχτσιόγλου και Θ.Φωτίου σε ξενώνα φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας (φωτό)

Ε. Αχτσιόγλου και Θ.Φωτίου σε ξενώνα φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας (φωτό)

H υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επισκέφθηκαν τον ξενώνα Φιλοξενίας του δήμου Αθηναίων για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι Έ.Αχτσιόγλου και η Θ.Φωτίου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους που φιλοξενούνται στον ξενώνα, καθώς και με το εξειδικευμένο προσωπικό, και να ενημερώσουν για τις πρωτοβουλίες και νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας για την «ουσιαστική εμβάθυνση της ισότητας των φύλων και την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην αγορά εργασίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, την περασμένη εβδομάδα το ΔΣ του ΟΑΕΔ έδωσε για πρώτη φορά το δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο του οργανισμού σε μετανάστες, πρόσφυγες και γυναίκες – θύματα βίας που δεν διαμένουν σε δική τους κατοικία. «Έτσι, αποκτούν στο εξής πρόσβαση στα επιδόματα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού».

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εργασίας θα λάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση προώθησης της ισότητας των φύλων στην αγορά εργασίας.

«Ήδη, ο ΟΑΕΔ ενεργοποίησε την απόκρυψη του φύλου των ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του, ώστε οι εργοδότες να επιλέγουν υποψήφιους/ες εργαζόμενους/ες με μοναδικό κριτήριο τα προσόντα τους».

Τέλος, οι φιλοξενούμενες γυναίκες στον ξενώνα ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δυνατότητες συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Στέγη και εργασία για τους αστέγους», το οποίο και αφορά, μεταξύ άλλων, τις γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας και περιλαμβάνει την κάλυψη δαπανών στέγασης και τη διευκόλυνση της εργασιακής επανένταξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.