ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στις Βρυξέλλες Δ. Βίτσας και Γ. Μουζάλας στο συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες Δ. Βίτσας και Γ. Μουζάλας στο συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μαζί με τον προκάτοχό του, Γιάννη Μουζάλα, συμμετείχαν στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Συμβούλιο συζητήθηκαν η υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα της μετανάστευσης και τα επόμενα βήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, το Συμβούλιο αποχαιρέτισε σήμερα τον κ. Μουζάλα, ενώ στην ομιλία τους τόσο ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Βαλεντίν Ράντεβ, της χώρας που ασκεί την εξάμηνη προεδρία στην ΕΕ, όσο και ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξήραν τη συμβολή του απελθόντα υπουργού στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης και στην εξεύρεση ευρωπαϊκών λύσεων και τόνισαν ότι άλλαξε την εικόνα της χώρας και ανταποκρίθηκε στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ελλάδα κατά την τελευταία τριετία στο ζήτημα αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, οι κ. Βίτσας και Μουζάλας είχαν συναντήσεις με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Χρήστο Στυλιανίδη, και τους αρμόδιους υπουργούς από την Ολλανδία, την Ελβετία και το Βέλγιο, με τους οποίους συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου, καθώς και την ευρωπαϊκή προσέγγιση στη διαχείριση του προσφυγικού, με έμφαση στη μεταρρύθμιση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.